Orta Doğu planı protesto edildi

Paylaş:

ABD’nin Kudüs’le ilgili sözde barış anlaşmasına tepkiler büyüyor. Sakarya’daki sivil toplum kuruluşlarınca, ABD Başkanı Donald Trump’ın sözde Orta Doğu barış planına yönelik protesto eylemi düzenlendi. Gurup adına açıklama yapan Berat Gürler, “Gün, kutsal mescidimiz ve ilk kıblemiz Mescid-i Aksa, kutsal beldemiz Kudüs için birlik olma ve ayağa kalkma günüdür” dedi.

ABD’DEN YENİ BİR SKANDAL

Adapazarı Kültür Merkezi önünde bir araya gelen STK’lerin üyeleri, “Kudüs İslam’ındır, Müslümanlar birleşin” ve “Katil Amerika Orta Doğu’dan defol” yazılı dövizler taşıdı. Grup adına açıklamayı okuyan Berat Gürler, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyan ve büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyan ABD’nin yeni bir skandala daha imza attığını belirtti.

“Yüzyılın anlaşması” olarak servis edilen tek taraflı anlaşmanın Siyonistlerin yayılmacı politikalarına onay verdiğini vurgulayan Gürler, İsrail ile tüm diplomatik, ekonomik ve askeri ilişkilerin kesilmesi gerektiğini savundu.

KAVMİ VE MEZHEBİ AYRIŞMA

Ümmetin her türlü ayrılığı reddederek birleşmesi gerektiğini dile getiren Gürler, “Amerika ve İsrail’in en çok fayda sağladığı ya da fitne tohumlarını ekme fırsatı bulduğu yumuşak karnımız, kavmi ve mezhebi ayrışmadır. Hangi kavimden olursa olsun Müslüman, Müslüman’ın asla rakibi veya hasmı değildir” diye konuştu.

KUDÜS İÇİN BİRLİK OLMA GÜNÜ

Mücadelenin, Kudüs’ün özgürlüğüne kavuşuncaya dek devam edeceğini belirten Gürler, “Gün, kutsal mescidimiz ve ilk kıblemiz Mescid-i Aksa, kutsal beldemiz Kudüs için birlik olma ve ayağa kalkma günüdür. Gün, coğrafyamızdaki akan kanı durdurmak ve silahı birbirimize değil, Siyonistlere emperyalistlere çekme günüdür. Gün, Amerika ve İsrail iş birlikçilerine karşı tüm cephelerde boykot uygulama günüdür” ifadesini kullandı.

Filistin için şiir yazdı

Şair ve söz yazarı Osman Erdoğan, İsrail’in zulmü altında yaşayan Filistin için bir şiir yazdı.

Feryadın ulaşır arşa semaya,
El açmış yalvarır yüce mevlaya,
Çaresiz umutla bütün dünyaya
Öyle mâsum mâsum bakar Filistin…

İşte Şair Osman Erdoğan’ın Filistin için yazdığı şiir:

AĞLAYAN ŞEHİR

Yanan yüreğimin sönmez ateşi
Gönlümde baharın bitmeyen kışı
Hüzünlü bakışın çile göz yaşı
Durmaz senin için akar FİLİSTİN

Kudüsü yar etmem ben kuşa kurt’a
Toplanır müminler cenk için orda
Sen karalar giydin ben yaslı burda
Senin derdin beni yakar FİLİSTİN

Gazze’yi ışıtır fosfor bombası
Dünya zalimlerin çıkar dünyası
Kudüs’te canımı sıkar çan sesi
Putları başına yıkar FİLİSTİN

Feryadın ulaşır arşa semaya
El açmış yalvarır yüce mevlaya
Çaresiz umutla bütün dünyaya
Öyle mâsum mâsum bakar FİLİSTİN

Şâhadet parmağını kaldırmış göğe
Asaletin bağlı asil bir köke
Özgürlük yakışır uygar millete
Zaferle buhrandan çıkar FİLİSTİN

Osman Erdoğan