Otomobil uçar gider!

Paylaş:

Yerli otomobilin kalbi Kocaeli’ye kuruluyor… Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu (TOGG), yerli otomobilin kalbi olarak Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan Bilişim Vadisi’ni seçti. Sakarya’nın yerli otomobil hâyâlleri de böylelikle uçup gitti.

BİLİŞİM VADİSİ

Türkiye’nin yerli otomobili için çalışmalarını sürdüren Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu (TOGG), 7 Ekim’den itibaren Bilişim Vadisi’nde yer alacak. İstanbul Levent’te bulunan TOBB’un binasındaki tüm birimler artık Bilişim Vadisi’nde çalışmalarını sürdürecek.

İLK TALİPLİ SAKARYA OLMUŞTU: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2017 yılı Kasım ayı başında, yerli otomobili üretecek firmaları açıkladığında, yerli otomobilin üretileceği yerler konusunda ilk öneri ise Sakarya’dan gelmişti.

Dönemin Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, “Sakarya’mız milli üretim ve savunma sanayi üretimlerine ev sahibi olan, ihracatını özellikle otomotiv sektöründe ciddi biçimde artıran bir şehirdir. Sakarya Türkiye’nin otomobiline her anlamda hazır bir şehirdir. Sakarya lojistik başta olmak üzere otomotiv sektöründeki avantajları, nitelikli istihdamı ve sıfır hatalı kaliteli üretimi yerli otomobil üretimindeki iddiamızı göstermektedir. Sn. Cumhurbaşkanımızın iradeleri ve Ortak Girişim Grubunun başarısı ile yerli otonun, en doğru adres Sakarya’mızda üretileceğine inanıyorum.

YERLİ OTOMOBİL İÇİN YER MEVCUT

Yerli otomobil için yerimiz, üretim için tecrübemiz ve önerilerimiz hazır, dosyalarımızı teslim ettik. Hayırlı, uğurlu olsun. Rabbim utandırmasın. Türkiye’nin otomobilinin üretimini Sakarya’ya kazandırmak için büyük bir heyecanla, azimle hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” demişti.

Ancak son gelişmelerde Türkiye Otomobil Girişim Grubu’nun Kocaeli’de karar kılmasıyla bu fırsat elimizden kaçarken, Sakarya’nın yerli otomobil macerası da hâyâl oldu.

PROTOTİP YIL SONUNDA

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan Bilişim Vadisi’ne taşımaya hazırlanan Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu (TOGG) burada yapacağı son çalışmaların ardından yerli otomobilin yürüyen prototipini Aralık ayında kamuoyuna sunmak istiyor.

“KABIMIZA SIĞMIYORUZ”

Taşınma haberini sosyal medya hesabından duyuran Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu, “Taşınıyoruz, çünkü kabımıza sığmıyoruz. Paydaşlarımızdan TOBB’un Levent’te bulunan binasındaki katlarımıza sürekli büyüyen ekibimiz ile veda ediyoruz. 7 Ekim’den itibaren bütün birimlerimizle Bilişim Vadisi’ndeyiz. Bu haberi erkenden paylaştık çünkü heyecanımız büyük. Önümüzdeki günlerde yeni çalışma ortamımızın ayrıntılı fotoğraflarını da yine buradan paylaşacağız” ifadeleri kullanıldı.