Pazar yerinde sigara yasağı!

Paylaş:

Korona virüs salgını nedeniyle yeni bir dizi tedbirler alındığını açıklayan Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, İl Hıfzısıhha Kurulu kararınca pazar yerlerinde denetimlerin artacağını, tütün ve tütün mamullerinin tüketilmesinin yasaklandığını duyurdu.

SALGIN TEDBİRLERİ

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, korona salgını nedeniyle yeni bir dizi tedbirler alındığını duyurdu. Alınan kararlar, halk pazarlarında salgın tedbirlerini kapsıyor. Sosyal medya üzerinden konu ile ilgili açıklama yapan Vali Kaldırım, “İl Hıfzıssıhha Kurulunda aldığımız karar gereğince tüm pazar yerlerinde;  girişlerin denetimli yapılmasına, giriş ve çıkışların ayrı tutulmasına, maske takmayanların alınmamasına, Vatandaşların sigara, tütün ve tütün mamullerini tüketmesinin yasaklanmasına, karar verilmiştir” dedi.

Vali Kaldırım’dan maske uyarısı

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı kullanılan maskelerin hem ağzı hem de burnu kapatacak şekilde takılması gerektiğini bildirdi.

Kaldırım, sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Havalar soğuyor. Maskeyi kuralına göre, ağzı ve burnu bütünüyle kapatacak şekilde takmak bizleri hem COVID-19’a yakalanma riskinden hem de mevsimsel gripten korur. Maskeyi burnu kapatacak şekilde takalım. Koronavirüs daha ziyade burun yoluyla bulaşıyor. Lütfen hassasiyet.”