Sağlık çalışanlarına SAÜ’den destek

Paylaş:

Sakarya Üniversitesi, üniversiteye bağlı hizmet veren öğrenci yurdunu kendini riske atan ama ailelerini riske atmak istemeyen sağlık çalışanlarına tahsis etti.

Corona virüs salgınıyla mücadele eden sağlık çalışanlarına bir destek de Sakarya Üniversitesi’nden geldi. Sakarya Üniversitesi, üniversiteye bağlı hizmet veren bir öğrenci yurdunu kendini riske atan ama ailelerini riske atmak istemeyen sağlıkçılara tahsis etti.

REKTÖR SAVAŞAN’DAN  TAM DESTEK

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, sağlık çalışanlarının corona virüs salgınına karşı fedakarca görev yaptığını belirterek, “Bu mücadelenin özverili ve fedakar kahramanları olan tüm sağlık çalışanlarımız bu süreçte her türlü zorluğa ve sıkıntıya göğüs germektedir. Biz de üniversite olarak sağlıkçılarımıza elimizden gelen tüm desteği sağlamak istiyoruz. Bu konuda üniversitemize ait bir yurdu sağlık çalışanlarımıza tahsis ettik” dedi. Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü ile bu konuda koordinasyon içinde çalıştıklarını dile getiren Rektör Savaşan, vatandaşlara da çağrıda bulunarak, zor koşullarda görev yapan sağlık çalışanlarına bu süreçte vereceği en büyük desteğin evlerinde kalmaları olduğunu söyledi.

TÜM İHTİYAÇLARI DÜŞÜNÜLDÜ

SAÜ’ye bağlı hizmet veren yurtta 46 oda sağlık çalışanlarına tahsis edilirken, sağlıkçılar hafta sonundan itibaren yurtta konaklamaya başlayacak. Odalardaki tüm temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları tamamlanarak sağlık çalışanları için hazır hale getirildi. Sağlıkçılara ayrıca yurdun yemekhane bölümü de hizmet verecek.

Sağlık çalışanları için ayrılan 46 odanın her birinde birer kişi kalacak. Odalarda buzdolabı, televizyon, tuvalet, banyo gibi sağlık çalışanlarının konforlu bir şekilde konaklayacakları tüm olanaklar bulunuyor. SAÜ, 3 gündüzcü ve 2 gececi olmak üzere 5 personelini görevlendirirken, odalarda kullanılacak tüm temizlik ve hijyen malzemeleri de İl Sağlık Müdürlüğü tarafından temin edildi.