Vali Kaldırım’dan Sakarya şiiri

Paylaş:

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Sakarya için bir şiir yazdı. Vali Kaldırım’ın sosyal medyadan paylaştığı şiiri oldukça ilgi gördü ve çok sayıda beğeni aldı. Sakaryalılar, ilin adına yazılan şiiri sosyal medyada çokça paylaştı.

SAKARYA’DAN İLHAM ALDI

Sakarya’ya yeni atanan Vali Çetin Oktay Kaldırım, göreve geldiği kısa süre içinde Sakarya’nın potansiyelini keşfetti. Tüm ilçelerde temaslarda bulunan ve ilin özellikle doğal güzelliğine hayranlık duyan Vali Kaldırım buradan ilham alarak Sakarya’yı, yazdığı dizelerle dile getirdi.

ŞİİRİN HİKAYESİ

Bu şiirin çıkış noktası ise; Vali Kaldırım’ın Sakarya’ya gelmeden önce görev yaptığı Elazığ için bir şiir yazdığını bilen gazetecilerin, Sakarya için de bir şiir yazması talebinde bulunması ile oldu.

Sakarya şiiri; Vali Kaldırım’a hayırlı olsun ziyaretine giden Yeni Sakarya gazetesi ekibinden Levent Bayri, şair yönünü bildiği Vali’ye bu talebi dile getirmesinin ardından yazıldı.

Ziyaretin hemen ardından bu şiiri yazan Vali Çetin Oktay Kaldırım’ın, sosyal medya hesabından paylaştığı eser yoğun beğeni alırken, çok sayıda paylaşımı yapıldı.

İşte o şiir:

SENİN ADIN SAKARYA

Bulutlar, sonsuz ufuk, gökyüzü sırdaşın

Ne ulvidir zirvelere nizamlı başın,

Vatanın bağrında cennetten bir köşesin

Semanın temennaya durduğu al bayrağım gibi sâfsın, yücesin.

Yekün cihan asude güzelliklerine hayran hayran bakarya

Seni övmeye ne hacet, senin adın Sakarya.

Ç.O.K