Sakarya büyük projeye hazırlanıyor

Paylaş:

Adabaşar Turizm, “Öğütenden Sakarya’ya 3 Kıta Tek Kültür” projesi için Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir’i ziyaret etti

Adabaşar Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Ertuğrul Başar, Genel Müdürü Volkan Başar, “Öğütenden Sakarya’ya 3 Kıta Tek Kültür” projesi için Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir’e bir ziyaret düzenledi.

SAKARYA’YA KÜLTÜR, TURİZM VE EKONOMİK DEĞER KATACAK

Sakarya için yaptığı projeler ve kültür çalışmalarıyla dikkat çeken ve Sakarya ve ülke Turizmine büyük katkılarda bulunan Adabaşar Turizm’in Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Ertuğrul Başar ile Genel Müdürü Volkan Başar; beraberindeki Dombıra Sanatçısı  ve Basın Danışmanı Gazeteci Levent Candan ile birlikte Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir’i makamında ziyaret etti.

Adabaşar Turizm, Sakarya’da şehrin kalkınması ve tanıtılması amacıyla düzenlemeyi planladıkları kültür projesi için şehrin protokolüyle istişare görüşmelerini gerçekleştiriyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a yapacakları ziyaret öncesinde Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir’i ziyaret eden Adabaşar Turizm’in Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Ertuğrul Başar ile Genel Müdürü Volkan Başar, proje hakkında bilgi verdi.

2021 TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR BAŞKENTİ ADAYI SAKARYA

Başar; proje hakkında verddiği bilgide,“17 ülkeden 200 yabancı katılımcı, yurt içinin farklı ilerinden 1000 yerli katılımcı, Kafkaslar, Kırım, Balkanlar, Kuzey Irak ve Suriye Türkmenlerinden oluşan bir grup olacak. Projemizin amacı; 2021 Türk Dünyası Kültür Başkenti adayı Sakarya’nın daimi olarak, Türk Dünyası ve akraba topluluklarını olarak, önemli şehirlerden biri olması ve Sakarya’ya kültür, turizm ve ekonomik olarak değer katmasıdır. Bunun yanında; unutulmaya yüz tutmuş yöresel mahalli dillerin öğretilmesi, unutulmaya yüz tutmuş eski kültür geleneklerin canlanmasını hedefliyoruz” dedi.

VALİ NAYİR: SAKARYA İÇİN HER PROJEYE AÇIĞIZ

Sakarya ziyaretlerinden dolayı memnuniyetini dile getiren Vali Ahmet Hamdi Nayir, Sakarya için yapılacak her faydalı projenin yanında olduklarını ifade ederek; “Ülkemizin ve şehrimiz Sakarya’nın daha da tanınması ve kalkınması noktasında, her projeye açığız. Hazırladığınız ‘Öğütenden Sakarya’ya 3 Kıta Tek Kültür’ projesi için sizleri tebrik ediyorum. İnşallah şehrimiz için hayırlı olsun, yolunuz açık olsun” diye konuştu. • Levent CANDAN