Sakarya dünyaya açılan kapı

Paylaş:

3. Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali’nin 16-19 Eylül tarihlerinde gerçekleştirileceğini duyuran Başkan Ekrem Yüce, “Şehrimizi Peyzaj ve Süs Bitkiciliği alanında daha da iyi noktalara taşıyacağız” dedi

HAZIRLIKLAR DEVAM EDİYOR

Bu yıl 3.’sü yapılacak olan Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali için hazırlıkların devam ettiğini açıklayan Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya’nın markasını dünyaya taşımış olacağız. Tüm paydaşlarımıza, sektör temsilcilerimize, yetiştiricilerimize ve emekçilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

30 BİN KATILIM BEKLENİYOR

2019’da 150’ye yakın kuruluşun ve 20 bini aşkın kişinin katılımıyla Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali’ni gerçekleştirdiklerini ve 2020 yılında 30 bini aşkın bir katılım beklediklerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya’nın Peyzaj ve Süs Bitkiciliğinde Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olacağını söyledi.

ÇOK ÖZEL BULUŞMA

Başkan Ekrem Yüce, festival alanında altyapı çalışmalarının da başlayacağını ifade ederek, Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyonu, Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği dernekleri iş birliği ile Sakarya’nın yine çok özel bir buluşmaya ev sahipliği yapacağını belirtti. 

Sektör bu festivalde buluşacak

Peyzaj ve Süs Bitkiciliği sektörü, Sakarya’da düzenlenecek festivalde bir araya gelecek. Büyükşehir Belediyesi tarafından Sakarya Valiliği, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) ile diğer kurum ve derneklerin iş birliğiyle gerçekleştirilecek festival, 16-19 Eylül tarihlerinde düzenlenecek.

Festival, Sapanca ilçesinde Kırkpınar mevkisindeki 50 bin metrakarelik alanda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri doğrultusunda sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun gerçekleştirilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, yaptığı açıklamada, 16-19 Eylül tarihlerinde üçüncüsü gerçekleştirilecek festival için hazırlıkların sürdüğünü bildirdi. Festival alanındaki hazırlıkları takip ettiğini aktaran Yüce, geçen yıl festivalin 150’ye yakın kuruluşun ve 20 bini aşkın kişinin katılımıyla düzenlendiğini, bu yıl 30 bini aşkın katılım beklediklerini belirtti. Yüce, Sakarya’nın, peyzaj ve süs bitkiciliğinde “Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı” olacağını vurgulayarak, “Festival alanında altyapı çalışmaları da başlayacak. Büyükşehir Belediyesinin koordinasyonu, Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği dernekleri iş birliğiyle yine çok özel bir buluşmaya ev sahipliği yapacağız” ifadesini kullandı.

Bu alanda iddialı olduklarını ve ülkenin ekonomisi ile sektörün gelişimine katkı sunacaklarının altını çizen Yüce, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle festivalde tedbirlerin en üst düzeyde tutulacağını kaydetti.

Festivalle ilgili ayrıntılı bilgiye “http://www.susbitkiciligifestivali.com” adresinden ulaşılabilir.