Sakarya Eşraf Platformu Başkan Yüce’yi ağırladı

Paylaş:

Gönüllülük esasıyla kurulan Sakarya Eşraf Platformu ilk toplantısını Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin katılımıyla yaptı. Kurucu Başkan Faruk Kır, kuruluş amaçlarının “eşraf kültürünün oluşturulması” olduğunu söyledi.

Faruk Kır öncülüğünde 2019 Aralık ayında kurulan, 110 üyeye sahip Sakarya Eşraf Platformu faaliyetlerine başladı. Platform, 2019 Aralık ayında Adapazarı Engelsiz Kafe’de gerçekleştirdiği tanışma toplantısının ardından önceki gün Serdivan Ciğerci Ömer’de ilk resmî toplantısını düzenledi. Gecenin konuğu Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’ydi.

BAŞKANIN GÖZÜNDEN PLATFORM

Tamamen gönüllülük esasında Sakarya’ya hizmet için bir araya gelen Sakarya Eşraf Platformu Başkanı Faruk Kır, toplantıda yaptığı konuşmada kuruluş amaçlarını ve vizyonlarını açıkladı.

Faruk Kır, “Eşraf kültürünün oluştuğu ortamlarda muhakkak o şehir sahipsiz değildir. Onların fikri olmadan onların rızası alınmadan kolay kolay bir iş yapılmaz. Cumhuriyetin ilan edildiği yıllarda her bölgede hatırı sayılan sevilen, sözüne itimat edilen insanlar vardı. Bu kültür, günler geçtikçe siyasetin şekillenmesi ile başka mecralara kaydı. Bizler de Sakarya için hizmet vermek adına böyle bir sivil toplum örgütü oluşturduk” ifadelerini kullandı.

EŞRAF KÜLTÜRÜNÜN OLUŞTURULMASI

Kurucu Başkan Kır, 16 ilçeden kendileriyle birlikte olmak isteyen kişilerle yola çıkacaklarını söyleyerek, “Bu kuruluşun bir amacı da isminde de olduğu gibi eşraf kültürünün oluşturulması. Eşraf o bölgenin tanınanı, bilineni ve istişare edileni anlamına geldiği için bu kültürde çok önemlidir” diye konuştu.

STK’LARIN ÖNEMİ

Sakarya Eşraf Platformu’nun ilk konuğu olan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce toplanıda yaptığı konuşmasında; STK’ların olmazsa olmaz olduklarını, ortak akla değer verdiklerini ve geleceğin ortak akılla daha güzel şekilleneceğini dile getirdi. Yeni kurulan platformun başarılı olacağına inandığını ve desteklediğini ifade eden Başkan Yüce, “Bu programı düzenleyen Faruk Kır ve arkadaşlarına şükranlarımı sunuyorum. En kısa zamanda ben de sizleri müsait bir ortamda gruplar halinde ağırlamak isterim” dedi. • Seren ÖZDEN