Sakarya Kuvayi Milliye’den ‘BARIŞ PINARI’na destek

Paylaş:

Sakarya Kuvayi Millîye ve Millî Mücahitler Derneği, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye Millî Ordusu ile Suriye’nin kuzeyinde başlattığı Barış Pınarı Harekatı’nı desteklediklerini açıkladı.

BÖLGEYE VE DÜNYAYA ÖNEMLİ KATKI
Sakarya Kuvayi Milli ve Milli Mücahitler Derneği Başkanı Dr. Muzaffer Coşkun, “Harekatta görev alan Mehmetçiğimizin sonuna kadar yanındayız. Ordumuzun, Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin samimiyet ve kararlılıkla yanında olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. İnşallah Türkiye’nin başlattığı bu harekat başarıyla sonuçlanacak, bölgemiz ve dünyaya önemli bir katkı verecektir” dedi.

BÖLGEYE VE DÜNYAYA ÖNEMLİ KATKI
Sakarya Kuvayi Millîye ve Millî Mücahitler Derneği Başkanı Dr. Muzaffer Coşkun, “Harekatta görev alan Mehmetçiğimizin sonuna kadar yanındayız. Ordumuzun, Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin samimiyet ve kararlılıkla yanında olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. İnşallah Türkiye’nin başlattığı bu harekat başarıyla sonuçlanacak, bölgemiz ve dünyaya önemli bir katkı verecektir” dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı’na tepki:

Sakarya Kuvayi Millîye ve Millî Mücahitler Derneği, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili sözleri nedeniyle KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya tepki gösterdi

TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye Millî Ordusu ile Suriye’nin kuzeyinde başlattığı Barış Pınarı Harekatını hedef alarak, “1974’te biz adına Barış Harekatı desek de bu bir savaştı ve akan da kandı. Şimdi Barış Pınarı desek de akan su değil kandır” diyen KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı’ya bir tepki de Sakarya Kuvayi Millîye Derneği’nden geldi.

ŞİDDETLE KINIYORUZ
Dernek Başkanı Dr. Muzaffer Coşkun, “KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı’nın bu talihsiz açıklamaları hem Kıbrıs Barış Harekatını, hem de Barış Pınarı Harekatını, Türkiye’yi işgalci gibi gören karşımızdaki ülkelerin açıklamaları gibi düşmancadır. Güney sınırlarında oluşturulmaya çalışılan terör devletçiğinin yok edilmesi açısından hayati önem taşıyan bu harekatı işgalcilik olarak değerlendiren bu yaklaşımı şiddetle kınıyoruz.

Barış ve güvenliği sağlamak amacıyla başlatılan bu harekatta görev alan Mehmetçiğimizin, bu konuda kararlılık gösteren Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin yanındayız” ifadelerini kullandı.