Sakarya sinema ile buluşacak

Paylaş:

Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin düzenlediği 6. Uluslararası Sakarya Kısa Film Festivali 20-22 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen ve sinemaya gönül vermiş üniversite öğrencilerini desteklemeyi amaçlayan festivalde ‘kurmaca’ ve ‘belgesel’ dalında kısa filmler yarışacak.

Festivale, Şemsi İnkaya, Selda Alkor, Tamer Levent, Murat Tavlı ve Muhammed Emre Kaya gibi birçok ünlü isim katılacak. Festival kapsamında Türk sinemasına verdikleri katkılardan dolayı çeşitli ödüller verilecek.

BAŞVURULAR 5 EKİM’E KADAR SÜRÜYOR

Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğiyle gerçekleştirilen Uluslararası Sakarya Kısa Film Festivali’nin altıncısı için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Türkiye’de ve Türkiye dışında lisans düzeyinde öğrenim gören tüm üniversite öğrencilerinin katılımına açık olan festivale başvurular 5 Ekim 2020 tarihine kadar devam edecek. Katılımın ücretsiz olduğu festivale 1 Ocak 2018 tarihinden sonra çekilmiş 25 dakikayı aşmayan serbest temalı filmleriyle başvurabilecek olan adaylar, belgelerini Wetransfer üzerinden filmfest@sakarya.edu.tr adresine gönderebilecek.

ÖĞRENCİ FİLMLERİ YARIŞIYOR

Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin 2015 yılından bu yana aralıksız düzenlendiği ve her yıl dünyanın dört bir yanından sinemaya ilgi duyan üniversite öğrencilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen Uluslararası Sakarya Kısa Film Festivali’ne, ulusal ve uluslararası platformda tanınırlığını artırdığı 6. yılında daha fazla başvuru bekleniyor. Genç sinemacı adaylarına ve öğrenci filmlerine desteği altı yıldır aralıksız devam eden Uluslararası Sakarya Kısa Film Festivali için hazırlıkları tüm hızıyla sürerken, her yıl olduğu gibi bu yıl da sinemaseverlere dopdolu bir program hazırlanıyor.

FESTİVAL KENTLE BÜTÜNLEŞECEK

Her yıl daha da büyüyen ve geleneksel hale gelen festival bu yıl yoluna isim değişikliği ile devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda Golden Pumpkin (Altın Kabak) olan festivalin adı Uluslararası Sakarya Kısa Film Festivali oldu. Kentin kültür sanat hayatına zenginlik katmayı hedefleyen festivalin logosu Sakarya’nın sembollerinden “Çark” olarak yenilendi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğiyle kentle bütünleşmeyi hedefleyen festival, üç gün boyunca film gösterimlerinin yanı sıra, söyleşiler, film yönetmenlerinin ve senaristlerin sunacağı belgesel, senaryo atölyeleriyle zenginleşecek.

Onur Kurulu Başkanlığını Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan’ın yaptığı festivalde, Kurmaca ve Belgesel Dalı Jüri Üyeleri:

Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel Akademisyen, Prof. Dr. Şükrü Sim Akademisyen, Selman Kılıçaslan Yönetmen, Atila Cengiz Yönetmen, Aydın Bağardı Yönetmen, Vadullah Taş Sinema Yazarı, Suat Köçer Film Eleştirmeni, Dr. M. Sefa Doğru Akademisyen, Murat Tavlı Oyuncu, Muhammed Emre Kaya Oyuncu.

6. ULUSLARARASI SAKARYA KISA FİLM FESTİVAL EKİBİ

Festival Onursal Başkanı: Prof. Dr. Fatih Savaşan

Festival Başkanı: Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel

Festival Düzenleme ve Yürütme Kurulu                                                                        

Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel (Festival Başkanı)

Doç. Dr. Mustafa Aslan (Düzenleme Kurulu Başkanı)

Doç. Dr. Mustafa Bostancı (Yürütme Kurulu Başkanı)

Doç. Dr. Furkan Beşel (üye)

Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Güzel  (üye)

Dr. Öğr. Üyesi Mikail Uğuş (üye)

Arş. Gör. İsmail Kurtuldu (Üye)                                                                                               

Arş. Gör. Muzaffer Yılmaz (Üye)                                           

Arş. Gör. Can Bora Gelberi (Üye)                                                        

İrfan Kardeş (üye)

Resul Narin (üye)