Sakarya yağmura teslim!

Paylaş:

Sağanak yağış Sakarya’da hayatı olumsuz etkiledi. Gün boyu süren yağışlar ulaşımı önemli ölçüde aksatırken, çoğu yerde su baskınları meydana geldi

öğle saatlerinde başlayan şiddetli yağmur etkili oldu. Yaya ve araç trafiği adete felç oldu. Etkili yağışlar ağaçları devirirken, rögarların taşması sonucu cadde ve sokaklar sular altında kaldı.

Aniden başlayan sağanak yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar sırılsıklam ıslandı. Evlerinde ve işyerlerinde olanlar ise şiddetli ve aralıksız yağış nedeniyle dışarı çıkmadı.

Etkili gelen yağış sırasında Arifiye ilçesine Selimiye Caddesi üzerinde, şimşek çakması sonucu park halindeki araç üzerine devrilen ağaç, elektrik kablolarını kopardı. Caddede elektrikler kesilince, itfaiye ve SEDAŞ ekipleri olaya müdahale etti. Elektrik kablolarını kopartan ağacın altında kalan araçta maddi hasar oluştu. Olay çevrede korkuya neden olurkan can kaybı olmayışı teselli oldu.

Öğle saatlerinden akşama kadar etkisini gösteren yağışların yol açabileceği olumsuz etkilere karşı ekipler teyakkuz halinde.