Sakarya’da test izdihamı!

Paylaş:

Eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin Pandemi Hastanesi olarak hizmet vermeye başlamasının ardından Covid-19 testi yaptırmak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturuyor. Gün boyu yaşanan yoğunluk endişe veriyor.

VAKA SAYISI GİDEREK ARTIYOR

Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında alınan tedbirlere rağmen vaka sayısındaki artış yeni tedbirlerin alınmasına neden oldu. Şehrin sağlık yükünü büyük ölçüde taşıyan Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hizmetlerin aksamaması için eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin tadilatı yapılarak pandemi hastanesine dönüştürülmüştü. Covid-19 belirtisi gösteren hastalar ambulanslarla buraya nakledilirken, farklı hastanelerden personel takviyesi yapılan hastanede artan vakalara çözüm üretilmeye çalışılıyor.

TEST MERKEZİNDE İZDİHAM

Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi eski binasında Covid-19 testi yaptırmak isteyen hastalarla yoğunluk yaşanıyor. İzdihamın sabah saatlerinden itibaren oluşması, hastalık belirtisi görülenlerin artışını gözler önüne seriyor.

YOĞUNLUK ENDİŞE VERİYOR

Pandemi Hastanesi olarak ilan edilmesinin adından eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde sabahın erken saatlerinde Covid-19 testi yaptırmak için gelenlerin uzun kuyruklar oluşturduğu gözleniyor. Yaşanan bu yoğunlukla salgının daha da tehlikeli hale dönüşeceği endişesi artarken bu yoğunluğun azaltılması için şehir merkezine bir pandemi hastanesinin daha gerekli olduğu belirtiliyor.

Ambülanslar gün boyu hasta taşıyor!

Acil vakaları taşıyan ambülanslar neredeyse hiç boşta kalmıyor. Eski Doğum ve Çocuk Hastanesi önünde gün boyu yoğun bir ambülans trafiği gözleniyor. Öğle ve akşam saatlerinde yoğunluk oluştuğu için sabahın en erken saatlerinde test yaptırmaya giden vatandaşlar ise, yine aynı yoğunlukla karşılaştıklarını söyleyerek “Bu şekilde salgının önüne geçilemez. Yoğunluğun azaltılması gerek. Bu manzara karşısında korkularımız giderek artıyor. En az bir pandemi hastanesine daha ihtiyaç var” diye endişelerini dile getirdi. •Hikmet KESERCİ / Sakarya – Adapazarı