Sakaryalılar’da 2020 umudu

Paylaş:

2019 yılını geride bırakırken Sakaryalılar umutlarını 2020’ye bıraktı. Mutluluklar, hüzünler, siyasi ve ekonomik krizler, yerel seçimler ve iz bırakan olaylarla dolu bir yıl geçiren Sakaryalılar yeni yıla umutla bakıyor.

2019’DA İZ BIRAKANLAR

Sakaryalılar için 2019 yılı nasıl geçti. Bir yıl içinde neler yaşandı. Yıla damgasını vuran olaylar neydi? Tüm bu soruların cevabını Sakaryalılar’a sorarak aldık. Halkın görüşleri doğrultusunda derlediğimiz 2019 yılının unutulmaz olaylarını ve vatandaşların 2020 yılından beklentilerini sayfamıza taşıdık.

ŞİDDET OLAYLARI ÜZDÜ

Vatandaşlar, 2019’un unutulmayanları arasında en çok şiddet olaylarının yer aldığını belirterek Sakarya’nın, çocuğun istismarı, kadına yönelik şiddet ve sağlık çalışanlara şiddet olayları ile gündeme geldiğini söyledi. Yıl içinde yaşanan cinayet, intihar ve uyuştucu olaylarının da hafızalarda yer ettiğini söyleyen Sakaryalılar bu üzücü olayların artık son bulmasını istiyor.

GÜZEL GELİŞMELER DE VAR

2019’un beklentilerine yeteri kadar cevap vermediğini belirten vatandaşlar, Sakarya’da güzel gelişmelerin de yaşandığını söyledi. Sakarya’nın 2019’da ihracat başarısı gösteren iller arasında yer alması, süs bitkiciliğinde marka haline gelmesi, Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nin 2019 yılında ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapması, “Türkiye’nin ilk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması”nda Sakaryalı firmaların üst sıralarda yer alması ilimiz için güzel gelişmelerdi.

YILIN SON SÜRPRİZİ

Yeni yıla sayılı günler kala yerli otomobilin tanıtımı Türkiye’ye gurur yaşattı. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, yerli otonun üretim yeri olarak Sakarya ısrarını sürdürürken, üretilecek 54. araca talip oldu. Bu güzel gelişmeyi Sakaryalılar da yılın en güzel olayı olarak değerlendirdi.

GELECEĞE GÜVENLE BAKAN ŞEHİR

2019 yılını sıkıntıları ve sevinçleriyle birlikte değerlendiren Sakaryalılar’ın 2020 için ortak beklentisi ise; barış, sağlık, huzur dolu bir yıl ve Sakarya’nın sorunlarından arınmış, geleceğe güvenle bakan bir şehir haline gelmesi oldu. • Şule BAYRİ