Sakarya’nın ‘İl Oluşunun 65. Yıldönümü’ kutlandı

Paylaş:

Sakarya’nın  il oluşunun 65. yılı Adapazarlılar Grubu tarafından, Sakarya Yerel Kültür Derneği’nin Erenler ilçesindeki Otağında düzenlenen coşkulu bir programla kutlandı.

ADAPAZARLILAR BULUŞTU

Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayır, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Pamukova Belediye Başkanı, Eski İçişleri Bakanı Saadettin Tantan, SAYŞAD Derneği Başkanı Çetin Elveren, Sakarya Emekliler Derneği Başkanı Sinan Turan, iş ve spor dünyasının temsilcileri, yazar ve sanatçılar, bugün için yurt dışından gelen eski Adapazarlı konukların katıldığı toplantıya hakim olan samimiyet; dünyayı kuşatan küresel savruluşa karşın insani değerlerin anlamını ifade etmek açısından büyük bir başarı göstergesiydi.

Bu yıl 2’ncisi düzenlenen ve saygı duruşu ile İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Sakaryalılar Grubu üyeleri ilimize dair duygu ve düşünceleri ile anılarını da paylaşırken, Sakarya’nın il olma sürecine dair bilgiler de verildi. Kahvaltı ile başlayan programda, Sakarya Müzisyenler Derneği Başkanı Sefer Beyenal’ın gitarı eşliğinde ve Figen Tümer’in sunumu ile neşeli bir ortamda geçen etkinliğin sonunda konuklara Sakarya’nın yöresel yemeği dartılı keşkek ikramı yapıldı.

Adapazarı’nın Sakarya adını alarak il oluşunun 65. yılında, Adapazarlılar Grubu’nun organize ettiği 2. büyük toplantı beklenenin üstünde bir katılım ve büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Sanat, kültür ve yaşama ilişkin paylaşımların yanısıra , müzikle, dansla ve dostlukla bir araya gelen, yıllardır birbirini görmeyen arkadaşlar, akrabalar sevgiyle kucaklaştılar, hasret giderdiler ve özlem duyulan zamanların ruhuyla yeniden buluştular.

SANAL PLATFORMDAN GERÇEKLİĞE

Sanal bir platformda başlayan grup birlik ve beraberliğinin gerçekliğe dönüşerek yüksek bir katılımı sağlayışı, bir sosyal medya grubunun bu denli etkili bir organizasyona imza atışı, az görülen bir başarı olarak sosyal medya tarihindeki yerini almış bulunuyor. Yüksek enerjisini katarak büyük emek veren Sefer Beyenal, birbirinden güzel şarkıları ve gitarıyla Yavuz Konuk, eşsiz sesiyle Kemal Dumanlıova güne anlam kattılar, renk verdiler.

“OKUMAK ZEVKLİ DİNLEMEK DAHA DA GÜZEL”

Adapazarlılık ruhunu yeniden canlandırmak, ortak hatıraları paylaşmak, hızla değişen şehrin unutulmaz mekânlarını, dostluğu, kardeşliği, erdemi, sevgi ve saygıyı yeniden yaşatmak gayesiyle Adapazarlılar Grubu üyeleri tarafından düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, kendisini bu programa davet etmelerinden dolayı Adapazarlılar Grubu üyelerine teşekkür ettiğini, Adapazarı ile ilgili derdi olan, sevdası olan herkese büyük hürmet duyduklarını, Adapazarı ile ilgili anıları okumanın ayrı bir zevk, dinlemenin daha da büyük keyif olduğunu söyledi.

Eskiden buranın Adapazarı yerine Ada diye tabir edildiğini ve gönüllerinde de hep bir ada olarak kaldığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Adapazarı’nın ve kendi deyimleriyle Adalıların birçok özelliği bünyesinde barındırdığını Adapazarı’nın sevginin merkezi, izzetin merkezi, muhabbetin merkezi olduğunu, Kafkaslar’ı, Balkanlar’ı, hatta Kerkük’ü, Musul’u kucaklayan bir kent olmasından gurur duyduklarını belirterek, bu güzellikleri yaşatmak için düzenlenen program vesilesiyle de Adapazarlılar Grubu’na teşekkür ettiğini dile getirdi.

“1 MİLYON 11 BİN KİŞİ HEMŞERİMİZDİR”

Böylesi önemli bir günde, İlimize yakışan bolluk ve bereket timsali yağmurlu bir havada Sakarya’ya, Adapazarı’na gönül vermiş insanlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Hemşerilik çok önemli bir duygudur, yaşanılan yerlere de kıymet katar, zenginlik katar. Hemşeriler, aynı şehrin havasını soluyan, aynı şehrin suyunu içen, aynı şehrin güneşinde çamaşırlarını kurutan kişiler demektir. Bu bakış açısıyla ben dâhil Sakarya’mızda yaşayan 1 milyon 11 bin kişi hep birlikte hemşehriyiz diyebiliriz. Sakarya’ya gelinen yerler esas alınarak değil, Sakarya’da bulunan herkes Sakarya’nın hemşerisidir. Böyle düşünürsek gücümüzü artırır ve muhafaza edebiliriz. Eğer bizler yaşadığımız yerin dertleriyle dertlenebiliyorsak, yaşadığımız yerin sorunlarına çözüm önerileri üretebiliyorsak, önemli bir sorumluluk alıp o şehrin hemşerisi olmuşuz demektir.

“BİRBİRİMİZİ İYİLİĞE TEŞVİK ETMELİYİZ”

Dinimiz bize iyiliği tavsiye etmeyi, kötülükten uzak tutmayı emretmektedir. İşte hemşerilik ruhu, bu sayılan güzellikleri beraberinde getirir. Hemşerilik ruhuyla bezenmiş yerler, insanların birbirlerini iyiye doğruya yönlendirdiği yerlerdir. Bu sorumluluk yerine getirilirse, iyilerin yaşadığı yerlere olmaya aday oluruz. Sakarya’mızda da, Adapazarı’nda da bunu görüyoruz, bunu görmek istiyoruz. Herkes birbirini daha iyiye teşvik ettiği müddetçe, Sakarya daha güzel bir yer olarak kalacak ve sahip olduğu huzur iklimini devam ettirebilecektir.

“ÜST ÇATIMIZ SAKARYA OLMALIDIR”

Hep birlikte Sakarya’mıza kıymet katan, buraların huzur ikliminde olmasına fayda sağlayan, insanlık ölmedi dedirten kişileri de takdir etmemiz lazım. Marifet iltifata tabidir, müşterisiz meta zayidir. Güzelliklerin sayısını artırmak, iyilerin sayısını artırmak için bu gibi buluşmalara önem vermemiz lazımdır. Elbette nereden gelindiyse oranın kültürünün de yaşatılmasına saygımız var, insanların kendi kültürlerini yaşatmasına destek verilmesi lazım, ancak daima en üst çatımız Sakarya olmalı, üst çatımız bütün nüfusumuza hükmedecek bir yapıda olmalıdır.

Bu tanışma toplantısına gelen ve bu oluşuma destek veren herkese teşekkür ediyorum. İl olma tarihimiz gibi her fırsatı değerlendirerek, bu ruhu güçlendirmemiz gerektiğine inanıyorum” dedi.

Müzisyenlerin türkü ve şarkılar seslendirdiği programda Vali Ahmet Hamdi Nayir, davetlilerle Sakarya ve Adapazarı tarihi üzerine bir süre sohbet etti.

ERHAMZA’DAN TEŞEKKÜR

Sakarya’nın il oluşunun yıldönümü etkinliğine gösterilen ilginin mutluluk verici olduğunu ifade eden Adapazarlılar Grubu kurucusu Tahir Erhamza, “Etkiniğimize katılan Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Pamukova Belediye Başkanı İbrahim Güven Övün, Eski İçişleri Bakanı Saadettin Tantan, Turan Sarıgülle, Tuncer Tepe, Mekki Başak, katılan tüm üyelerimize emeği geçen yönetici arkadaşlarıma, Otağ çadırının işletmecisi Canip Kaya ve ekibine, tüm basın mensuplarına canı gönülden teşekkür ediyorum. Ne mutlu Adapazarlıyım diyebilenlere” diye konuştu.

ADAPAZARLILAR GRUBU

Tahir Erhamza’nın kurduğu, Eski Adapazarlılığı, bir dönemin kadim yaşam kültürünü ve hatıralarını yaşatmayı amaç edinen Adapazarlılar Grubu’nun yönetim kadrosu, Erdoğan Çamlıyurt’un onursal başkanlığında; Ali Eşme, Ahmet Pekşen, Asuman Figen Tümer, Çiçek Çiğdem Uçar, Levent Gürsel, Mustafa Erkaya, Nihat Yıldız, Nuri Başaraner, Oğuz Dizer, Resul Narin, Şelale Birgen’den oluşuyor.