Sakaryaspor Van Spor’a karşı geriden gelip 3 puana ulaştı

Paylaş:

Sakaryaspor, bugün sahasında konuk ettiği Van Spor karşısında 2-0 geriye düştüğü maçtı 4-2 kazanarak 3 puanı elde etti.

TFF 2.Lig Kırmızı Grup 11’nci hafta mücadelesinde Yeni Sakarya Stadı’nda Van Spor ile karşı karşıya gelen Sakaryaspor, ilk yarıda  gol yiyerek yaşadığı kâbustan çabuk çabuk uyanarak, Abdülaziz’in 2 ve Yaser’in’in 2 golüyle sahadan 4-2 galip ayrıldı.

ŞOK GOLLER YENDİ

Sakaryaspor, mücadelenin ilk bölümüne hırslı ve istekli başlayan, oyuna hükmeden taraftı. Hücum hattıyla gol pozisyonlara da girenYeşil Siyahlılar bu fırsatları değerlendiremeyince yediği şok golle sarsıldı. Van Spor Batuhan’ın golü ile 1-0 öne geçerken, bu golün ardından Canberk’in büyük hatasını  affetmeyen Serdar Cansun, Oğuz’un müdahalesine rağmen topu ağlara göndererek farkı 2’ye çıkardı.

İyi başladığı maçta şok gollerle adeta kâbus yaşayan Sakaryaspor, 42’nci dakikada Van Spor’un 10 kişi kalmasının avantajıyla yeniden toparlandı. İlk yarının sonlarına doğru Yaser ile golü bulanYeşil Siyahlılar, ikinci yarı için umutlandı.

SAKARYASPOR İKİNCİ YARI GERİ GELDİ

Karşılaşmanın 2. yarısına Sakaryaspor istediği gibi başladı. Berk’in ceza sahasında düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı değerlendiren Abdülaziz, skora dengeyi getiren golü attı. (2-2) Bu dakikadan sonra oyunda üstünlük sağlayan Sakaryaspor, Abdülaziz’in 67. dakikada attığı olağanüstü golüyle skoru 3-2’ye getirdi. Öne geçişin ardından oyunu kendi yarı sahasında kabullenen Yeşil Siyahlılar, Yaser ile 88’nci dakikada skoru 4-2’ye getiren golü buldu. Sakaryaspor bu kritik karşılaşmada geriden gelerek önemli bir 3 puan aldı.

Süleyman DOĞRU / Fotoğraflar: Necdet DURSUNRahmi ÇAPA

STAT: Sakarya Atatürk

HAKEMLER: Yalçın Taşkınfurat*, Ufuk Uğurlu, Samet Özkul*

SAKARYASPOR: Oğuz***, Canberk* Bekir***, Berkaycan** Özgür**(Orkun*), Abdülaziz***, Taşkın**(Serkan*), Aydın***(Okan), Denis*, Berk İsmail*, Yaser***

TEKNİK DİREKTÖR: Suat Kaya

VANSPOR: Salih*, Ufukhan* Şerif*(Tunç), Barış, Yakup* Batuhan*, Serdar*, Mehmet Sıdık*(Samet*), Mert*(Cihan*), Oktay*, Barış*

TEKİK DİREKTÖR: Hasan Erkin Şimşir

KIRMIZI KART: Dk.43 Yakup (Vanspor)

GOLLER: Dk. 45-89 Yaser, Dk. 54-68 Abdüllaziz (Sakaryaspor), Dk. 21 Batuhan, Dk. 33 Serdar (Vanspor)

Taraftar desteği

Sakaryaspor taraftarları, kritik Van karşılaşmasında takımı yalnız bırakmadı. Tribünde büyük boşluklar göze çarpsa da yaklaşık 9 bin taraftar Yeşil Siyahlılar’ı desteklemek için tribündeki yerlerini aldı. Karşılaşma boyunca takımın itici gücü olan taraftarlar, geri dönüşün başlamasında takımın en büyük destekçisi oldu. Atatürk Stadı’nı yeşil siyaha boyayan Sakaryaspor sevdalıları, maç sonrasında oyuncularla birlikte galibiyeti kutladı.

“En iyi maçımızı oynadık”

Sakaryaspor teknik patronu Suat Kaya maç sonunda yaptığı açıklamada, Van Spor karşılaşmasının bugüne kadar oynadıkları en iyi oyun olduğunu söyledi.

Kaya basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Müthiş bir başlangıç, oyunu domine eden müthiş ilk otuz dakika oynadık ama kalemizde 2 gol gördük. Buna rağmen oyuncularımız devrenin bitmesine kısa bir süre kala gol atarak maça tutunmamızı sağladı. Şimdiye kadar ki en iyi oyunumuzu oynadık.  İkinci yarı yine ilk yarının üstüne koyarak yine müthiş bir başlangıç yaptık. Futbolcularımız bireysel hata yapan arkadaşlarına yardım etti, asıl önemli olan budur. Bundan sonra da bireysel hata olacaktır. Size 2 hafta önce söylemiştim kuvvetlenerek, güçlenerek devam ediyoruz. Serinin devam etmesini umuyorum. 2 sakat oyuncumuz var bir an önce düzelmelerini ve sahalara geri dönmelerini istiyoruz. Benim söylediklerimi cımbızla çekmeyin lütfen, ben ne oluyorsa onu söylüyorum. Tabi ki hesap soracaksınız ama böyle olmaz biz daha sıkı aile olmalıyız” diye konuştu. •Süleyman DOĞRU