‘Sakarya’yı Dünya şehri yapabiliriz’

Paylaş:

Sakarya’nın bir Dünya şehri olabileceğini söyleyen Saadet Partisi İl Başkanı Fahrettin Abay, “Sakarya bu hedef için öncelikle ticaret şehri olmalı” dedi.

Kamu, sivil toplum kuruluşları ve esnaf ziyaretlerini aralıksız sürdüren Saadet Partisi İl Başkanı Fahrettin Abay, gördüğü sorunları ve çarelerini bir basın açıklaması ile anlattı.

Sakarya’nın, ihracatı arttırmaya yönelik en önemli eksikliklerden birinin büyük Uluslararası Kongre Merkezi’nin (Ticaret Fuarı) olmaması olarak gördüğünü belirten Fahrettin Abay, şunları söyledi: “Sakarya’mızda binlerce gencimize iş imkanı sağlayan Savunma Sanayi ve Otomotiv sektöründe değişik alanlarda yılda yaklaşık 6 milyar dolar gibi ihracatla Sakarya’yı marka bir şehir haline getiren ve her yıl ihracatı 156 Ülkeye artırarak, Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayan, ihracatla Türkiye sıralamasını ilk 5’i zorlayıp, dünya da Sakarya’nın tanınmasına sebep olan Sakarya sanayicimizin, bir çok şehirde olduğu gibi Sakarya’nın merkezinde, dünyaya hitap edecek şekilde ihracatımızı daha iyi yerlere taşımayı sağlayacak bir kongre merkezi (ticaret Fuarı) artık çok acil bir meseledir.

İŞSİZLİK SONA ERECEK

Saadet Partisi olarak ilk hedefimiz olan Ticaret Fuarının en önemli özelliği uluslararası yapılacak bu büyük yatırım ile birçok yabancı ve yerli sermayeyi Sakarya’ya çekecek, oluşacak olan bu potansiyel ile Sakarya dünyanın merkez şehirlerinden biri olacak. Oluşacak iş gücü ile birlikte işsizlik sona erecek.

TÜM YETKİLİLERE ÇAĞRI

Oluşacak ekonomik güç ile birlikte Sakarya’nın standardı yükselecek. Saadet Partisi olarak tüm yetkililere sesleniyoruz; başta Valilik, Büyükşehir, Siyasi partiler ve STK’lar olmak üzere gelin, elimizi taşın koyalım ve bu çok önemli değeri Sakarya’ya kazandırıp gençlerimizin işsizlik sorunu çözelim. Sakarya’yı dünya şehri yapalım. Bu potansiyel de ilimizde var. Yeter ki biz bu potansiyeli harekete geçirelim. İnsanımıza karşı sorumluluğumuzu yerine getirelim.”