Saklıgöl’ün sakinleri hafta sonu unutulmadı

Paylaş:

Adapazarı’nın doğal güzellikleri arasında yer alan Saklıgöl’de yaşayan canlılar, kısıtlamalar nedeniyle ıssız kalan bölgede açlık sıkıntısı çekiyor. Geçtiğimiz hafta sonu bölgede görev yapan gazeteciler bu tatlı göl sakinlerini götürdükleri yiyeceklerle besledi.

İNSANLAR OLMAYINCA HAYVANLAR DA AÇ

Hafta sonları koronavirüs tedbirleri nedeniyle sokağa çıkma kısıtlamalarında herkesin evlerinde kalması ile bir çok hayvan türü de yiyecek sıkıntısı çekiyor.

Camili Mahallesi Korucuk yolu üzerinde bulunan Saklıgöl’de tesislerin kapalı olması, gölde yaşayan ördek, kaz ve su kuşlarının yiyecek bulmakta aç kalmasına neden oluyor.

Hafta sonu kısıtlamalarında görev yapan gazeteciler şehri gezerken zaman zaman rastladıkları sokak hayvanlarını beslemeye çalışıyor.

YİYECEK İÇİN KIYIYA HÜCUM ETTİLER

Saklıgöl mevkiinden geçen gazeteci Sabahattin Birinci’yi gören ördek ve kazlar hızla kıyıya hücum etti. Tesis sahipleri ve müşterilerin verdiği yiyeceklerle karınlarını doyurmaya alışan hayvanlar, kısıtlamalar nedeniyle kimse gelmeyince aç kalmışlardı.

Birinci, yanındaki yiyecekleri atmaya başlayınca göl sakinleri hayvanlar kıyıya üşüştü. Birbirleri ile yarışırcasına yiyecekleri kapmaya çalışan ördek ve kazların karın doyurma telaşı renkli görüntülere sahne oldu.

SHA / Sakarya – Adapazarı