Paylaş:

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Öğretim Üyesi Zuhal Erol, yazdığı “Şarkılar Girmiş Hayatımıza” adlı kitabının imza günü için SAGÜSAD’ta düzenlediği etkinlikte katılımcılara 80’li yılları yeniden yaşattı

Zuhal Erol’un yazdığı “Şarkılar Girmiş Hayatımıza” adlı kitabı Sakarya Güzel Sanatlar Derneği’nde nostaljik bir etkinlikle tanıtıldı. Konuklara eski zaman şarkıları dinletilirken Adapazarı’nın meşhur Neşe Gazozu, leblebi tozu ve nane şekeri ikramı ise hoş bir sürpriz olarak karşılandı.

SAGÜSAD’da nostalji rüzgarı… Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Öğretim Üyesi Zuhal Erol’un ‘Şarkılar Girmiş Hayatımıza’ kitabının imza günü dolayısıyla yapılan etkinlikte katılımcılar 80’leri yeniden yaşadılar.

Dün gece SAGÜSAD’ın penceresinden Zuhal Erol ‘un ‘Şarkılar Girmiş Hayatımıza’ sunumu kalplerimize dokunarak ansızın bakıp geçti.

ETİNLİĞE İLGİ GÖSTERİLDİ

Sakarya Güzel Sanatlar Derneği’nde (SAGÜSAD) dün akşam düzenlenen nostalji dolu kitap tanıtım etkinliğine, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Servet Sezgin, SAGÜSAD Başkanı Ünal Dabak, dernek yönetimi, çok sayıda sanatsever ve kitapseverler ile Zuhal Erol’un öğrencileri katıldı.

Çok güzel bir akşam geçirdik. Doyamadık… Nostalji rüzgarlarının estiği gecede, yerlerde altın sarısı yapraklar, duvarlarda 80’lerin kral ve kraliçeleri, altın şarkılara eşlik ettik. Bu geceye tanık olmak, yaşamak çok güzeldi. Başta Zuhal Erol Hocam olmak üzere SAGÜSAD Sakarya Yönetimi’ ne çok teşekkür ederim. Zuhal Erol’un kitabının hayırlı olmasını dileriz. (Servet Sezgin)

UNUTULMAYACAK BİR ANI OLDU

Yoğun ilgi gösterilen etkinlikte, 70’li 80’li yılların sevilen şarkıları eşliğinde kitabını tanıtan Zuhal Erol, konuklara unutulmayacak bir gece yaşattı. Program sonunda kitabını sevenleri için imzalayan Zuhal Erol, bu mutlu gününde kendisini yalnız bırakmayan dostlarına teşekkür etti. • SHA / Sakarya – Adapazarı

ŞARKILAR GİRMİŞ HAYATIMIZA – Siyah beyaz, uzaktan kumandasız, üzeri dantel örtülü bir televizyonda Eurovision şarkı yarışması seyretmiş, seçtiğiniz şarkılardan “karışık kaset”ler doldurtmuşsanız, Ömer Seyfettin, Kemalettin Tuğcu okumuş, Göksel Arsoy’lu, Belgin Doruk’lu, Münir Özkul’lu, Adile Naşit’li Yeşilçam filmleri biterken Son yazısını gözünüzde titreyen damlalarla görmüşseniz, siyah önlükleriniz, beyaz yakalarınız ve cebinizde ütülü mendillerinizle sıra olduğunuz okul sabahlarında heyecanla andımızı söylediyseniz, pinokyo bisikletleri, horoz şekerlerini, Elvan gazozlarını, yerli malı haftasını, Küçük Ev’deki Laura’yı, Heidi’yi, Erkin Koray’ı, Cem Karaca’yı, Barış Manço’yu hatırlıyorsanız, bayram sabahı giyeceğiniz kırmızı pabuçlarınız başucunuzda bir gece bile uyuduysanız, Zuhal Erol’un yazılarını yaralarınızı iyileştiren bir neşeli hüzünle okuyacaksınız demektir.

Zuhal Erol’un ilk kitabının adı hem Cemal Süreya’ya hem bütün şairlere, yazarlara bir saygı duruşu gibi. “Keşke ben de böyle bir kitap yazabilseydim” diyerek katılıyorum bu saygı duruşuna. (Cihat Zafer)

ZUHAL EROL: Ankara Doğumlu. Çocukluğu Adapazarı’nda geçti. Mithatpaşa İlkokulu ve Mithatpaşa Ortaokulu’ndan sonra Adapazarı Atatürk Lisesi’nde okudu. Üniversite tahsilini Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nde tamamladı. Halen Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde medya ve iletişim dersleri vermektedir. Sakarya Üniversitesi’nde Çalışma Ekonomisi Anabilim Dalı’nda doktora tez çalışmasını sürdürmektedir. Kelebek Etkisi, İletişim Kalbin Aynasıdır mottosuyla kurumsal iletişim ve kişisel motivasyon konulu seminerler vermektedir. Evli ve Ata adında bir çocuğu vardır. İngilizce bilmektedir.

Kitap için yazılan yorumlar:

“Şarkılar Girmiş Hayatımıza”  / Yeni Sakarya / Cihat Zafer

“Şarkılar Girmiş Hayatımıza”   / netgaste / Bayram Akyüz

“Şarkılar bizi söyler” / Yeni Sakarya / Levent Bayri

“Şarkılar bizi söyler” / Sakarya Haber Ajansı

Kitaba ulaşmak için:

Zuhal Erol  Şarkılar Girmiş Hayatımıza   Değişim Yayınları