SASTOP: Yeni bir adliye sarayına ihtiyaç var

Paylaş:

Sakarya Sivil Toplum Platformu, yeni adliye sarayı konusunda görüşlerini açıkladı. Kent merkezinde yeni bir adliye sarayına ihtiyaç olduğu konusunda açıklama yapan Sakarya Sivil Toplum Platformu (SASTOP) Camili’de bulunan adliye sarayının merkeze uzaklığının hem vatandaş hem de bu alanda hizmet veren görevlilere büyük sıkıntı yaşattığını vurguladı.

Yeni adliye binasının Yenikent yerine şehir merkezine yapılmasında ısrarcı olan SASTOP bu konudaki görüşlerini şöyle açıkladı:

“Sakarya’mız gelişmeye devam etmektedir. Bu gelişmeye paralel olarak yeni bir Adliye Sarayına ihtiyaç olduğu ortadadır. İlimizin bu alandaki ihtiyacını karşılamaya mevcut bina yetmemektedir. İlimizin genel yapısı dikkate alındığında yapılacak olan adliye sarayının kolay ulaşılabilir ve fonksiyonel olabilmesi için şehir merkezinde yapılması uygun olacaktır. Şimdiki adliye sarayının merkeze uzaklığı hem vatandaşlarımızın hem de bu alanda hizmet eden görevlilerin büyük sıkıntılar yaşamasına sebep olduğu açıktır.

Av. Önder Döker SASTOP Eş Başkanı
Av. Önder Döker SASTOP Eş Başkanı

Yeni yapılanma ile ilgili çalışmaları sürdüren ilgili bakanlık birimlerinin yer tercihi ve tespiti konusunda bu hususa özellikle dikkat  etmeleri  yerinde olacaktır. SASTOP olarak gerek halkımız gerekse ilgili görevlilerle yaptığımız istişareler binanın merkezde yapılmasının önemini ortaya koymaktadır.

Gerek şehrimizin yöneticileri, sivil toplum temsilcileri, milletvekilleri ve siyasiler ile  yaptığımız görüşmeler de adalet sarayının merkezde yapılmasının elzem olduğunu göstermektedir.

İleriki yıllardaki gelişmelerde dikkate alınarak merkezde bir yer belirlenmesi ve bu konuda acilen bir görüş birliği oluşturularak sağlıklı bir karar alınması gerekmektedir.

Şehrimizin gelişmesi ve sorunlarının çözümü konusunda gönüllü bir yapılanma olan SASTOP olarak da ayni görüşte olduğumuzu ifade ediyoruz.

SASTOP Komisyonu olarak bu konudaki bilgilenme çalışmalarımız tamamlanmış olup ilgili mercilere sunmak üzere raporumuzu yetkili mercilere haftaya sunacağız.

Kamuoyumuza ve ilgililere saygıyla duyururuz.”

SAKARYA SİVİL TOPLUM PLATFORMU YENİ ADLİYE SARAYI KOMİSYONU SASTOP EŞ BAŞKANLARI

Avrupa Birliği Derneği Sakarya Şubesi Başkanı. Av. Ü. Önder Döker, Sakarya Üniversitesi Geliştirme ve Destekleme Dernek Başkanı MM. Yusuf Mahmutoğlu, Şeker İş Sendikası Başkanı Oğuz Kalay, SADİAD G. Dönem Bşk. ve Müt. Bir. Danış. İnş. Müh. İbrahim Uysal, Folkart Başkanı Eğitimci Sinan Çileli, Avrupa Birliği Derneği Sakarya Şubesi Y.K. Üyesi Eğitimci M. Oktay Ertem, G.D Baro Bşk. Av. Nihat Nalbantoğlu, Batı Karadeniz Çevre Platformu Tem. AB Derneği Sakarya Şb. G. Sekreteri Eğitimci Yüksel Büyükakten, Sağlık ve Sevgi Derneği Bşk. Yrd. Eğitimci Aytaç GünerMuhtarlar Derneği Bşk. Erdal Erdem, SAGİAD Temsilcisi Müh. Damirali Bayraktar.