SAÜ Öğrenci Konseyi: 1128 vatan haini üniversitelerden defol!

Paylaş:

Sakarya Üniversitesi Öğrenci Konseyi, 1128 akademisyenin terörü destekleyen açıklamalarına tepki olarak bir bildiri yayınladı. Öğrenci konseyi, Sakarya Üniversitesi’nden 3 akademisyenin de PKK bildirisinin altına imza attıklarını öne sürerek sert tepki gösterdi. SAÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Yavuz Selim Salman, konsey adına şu açıklamayı yaptı:

“72 Üniversite Öğrenci Konseyi olarak, üniversitelerdeki sözde akademisyenlerin PKK propagandasından ibaret olan bildirilerine karşı temsil ettiğimiz öğrenciler adına gerçekleştirdiğimiz ortak açıklama. Üniversitemiz bünyesinde bulunup, PKK bildirisinin altına imza atan 3 kişi hakkında da gerekli yaptırımların uygulanmasını ve görevlerine son verilmesi temenni ediyoruz.

1128 Vatan Haini Üniversitelerden Defol!

Bizler “Türkiye öğrenci Konseyi Başkanlıkları” olarak siyasi hükümetlerin geçici, devletin baki olduğu düşüncesine bağlı olarak vatanımızın, milletimizin ve bütün milli-manevi değerlerimizin arkasında durarak devletimizin, güvenlik güçlerimizin yanında olduğumuzu bugün bir kez daha ifade ediyor. Üniversitelerde terör faaliyetlerinin gün geçtikçe arttığını, gerekli tedbirlerin alınmasına dair çağrıları, bugüne kadar, sesimizin çıktığı kadarıyla duyurmaya çalıştık.

Terör destekçisi 1128 sözde akademisyenin üniversitelerde ne tür işlerle meşgul olduğunu birçok kez dile getirdik. Son dönemde birçok üniversitede yaşanan hadiselerde boy gösteren yüzü peçeli eli kanlı caniler, havai fişek molotof ve bombayla kampüsleri işgale kalkışırken kimlerin yardım ve yataklık ettiği ortaya çıkmıştır. Bu 1128 PKK propagandacısı, üniversitelerde ilmi faaliyetlerle uğraşmak yerine Türk devletinin ve milletinin birliğine bütünlüğüne kart etmenin yarışına girişlerdir. Bu Sevr artığı sözde akademisyenler, üniversitelerde eğitim, öğretim hakkını gasp eden dağ kaçkınlarının hamileridir.

“Devlet doğuda katliam yapıyor” naraları atarak, bir de bildiri yayınlayıp altına imzalarını atan bu vatan hainlerinin biz de öğrenci temsilcileri olarak üniversitelerdeki kadroları işgal etmelerini istemiyor, gerekli yaptırımların uygulanmasını ve derhal görevlerine son verilmesini istiyor.. Bu çerçevede YÖK’ü ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilgili diğer makamlarını göreve davet ediyoruz.

Ne Mutlu Türk’üm Diyene.”

Yavuz Selim SALMAN
SAÜ Öğrenci Konseyi Başkanı

Etiketler: