SEDAŞ, öğrencileri enerjinin verimli kullanılması hakkında bilinçlendirdi

Paylaş:

Enerji Verimliliği Haftası nedeniyle, Mebrure ve İlhan Bağışgil Anaokulu 5E ve 5G sınıfları SEDAŞ’a yaptıkları ziyaretle enerjinin verimliliğinin neden çok önemli olduğu hakkında bilgilendirildiler.

Bakım Yönetimi Birimi çalışanları tarafından öğrencilerin yaş grubuna göre basit bir şekilde kendilerine enerji verimliliğinin nasıl sağlanabileceği ve hangi önlemleri alabilecekleri anlatıldı. Minik tüketicilere elektriği kullanırken, çevremiz, geleceğimiz, hem kendi hem de ülkemizin bütçesi için verimli kullanmamız gerektiği hakkında bilgiler verildi.

Ağaç yaşken eğilir düşüncesinden yola çıkılarak, anaokulu öğrencilerine enerjinin önemi, enerji kaynakları, elektriğin üretilmesi, verimli kullanılması, SEDAŞ’ın görevleri, faaliyetleri, elektriğin güvenli kullanımı da anlatıldı. Miniklerin bu konularda bilinçlendirilmeleri sağlanırken, elektrik kullanılması sırasında dikkat edilmesi gereken önemli kurallara da dikkat çekildi. Kendilerine yapılan sunumu öğrenciler dikkatle dinlediler. SEDAŞ ambar sahasında miniklere, elektrik enerjisinin evlere ve işyerlerine hangi ekipman ve malzemelerle dağıtıldığına ait bilgilerde verildi.

enerji-verimliligi-haftasi-1