‘Seninleyiz Kudüs’

Paylaş:

Yeniden Refah Partisi tarafından düzenlenen “Seninleyiz Kudüs” mitingi Sakarya Kent Meydanı’nda yapıldı. Binlerce kişin katıldığı mitingde konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, “Gün bugündür, gün namusumuza, Filistin’e, Mescid-i Aksa’ya sahip çıkma günüdür” çağrısı yaptı.

Emperyalist ve işgalci ABD’nin “Yüzyılın Anlaşması” adıyla açıkladığı ihanet ve şer planını tel’in etmek amacıyla, Yeniden Refah Partisi tarafından “Seninleyiz Kudüs” adıyla düzenlenen miting soğuk havaya rağmen on binlerin katılımıyla başladı. Mitingin başlamasına saatler kala Filistin’in başkenti Kudüs sevdalıları tekbirler ve “Kahrolsun Amerika, kahrolsun İsrail” sloganlarıyla gruplar halinde Sakarya Kent Meydanı’na akın etti.

7’den 70’e her yaştan Filistin’in başkenti Kudüs sevdalısı miting alanına akın ederek, küfre ve emperyalizme karşı birlik beraberlik manzaraları oluşturdu. Kudüs ile ilgili marşlarla başlayan “Seninleyiz Kudüs” mitinginin açılış konuşmasını Yeniden Refah Partisi Sakarya İl Başkanı Hasan Çakır yaptı. Açılış konuşmasının ardından miting Umut Mürare marşlarıyla devam etti. Kudüs sevdalısı halk coşup, arşa yükselen tekbirler ve atılan sloganlarla kenetlendi.

MİTİNGE KATILIM

Miting Abdulhamid Kayıhan Osmanoğlu, Hamas Türkiye Temsilcisi Sami Ebu Zuhri, Filistin Büyükelçisi Faed Mustafa ile Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan’ın konuşmalarıyla devam etti. Mitinge Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan ile genel başkan yardımcıları, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin, Hamas Türkiye Temsilcisi Sami Ebu Zuhri, Filistin Büyükelçisi Faed Mustafa ve STK temsilcileri katıldı.

BÜYÜK İSRAİL PLANI

Fatih Erbakan mitingde yaptığı konuşmada; “Çok değerli Milli Görüşçüler, bizlere Selahattin Eyyubi’nin emaneti olan, Peygamberimiz’in emaneti olan Mescid-i Nebevi ve Harem-i Şeref’ten sonra ilk kıblemiz olan Aksa’nın şehri Kudüs, bugün Siyonist tecavüzle karşı karşıya bulunmaktadır. Dünya siyonizminin maşası Trump, Kudüs ve Filistin ile ilgili bir plan açıklamaya kalkışmış, kendince büyük İsrail yolunda adım atmaya yeltenmiştir.

GÜN BUGÜNDÜR

Atılan bu adım karşısında tüm İslam alemi olarak yapmamız gereken, mutlaka ama mutlaka fiili adımlar atmak, dünya siyonizmine yaptırımlar uygulamaktır. Gün bugündür, gün namusumuza, Filistin’e, Mescid-i Aksa’ya sahip çıkma günüdür. Bu kıyamı gerçekleştirmek öncelikle altı asır Filistin’in teminatı olan Osmanlı’nın torunları olarak aziz milletimize düşmektedir” dedi. Dr. Erbakan’ın sözleri sık sık “Mücahit Erbakan” tezahüratlarıyla kesildi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Dondurucu soğuğa rağmen Sakaryalılar’ın yoğun ilgi gösterdiği mitinge Yeniden Refah Partisi il ve ilçe teşkilatları yanında İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok il ve ilçe teşkilat mensupları da katıldı. Genel Başkan Fatih Erbakan mitingin ardından yaptığı açıklamada; “Kudüs ve Mescid-i Aksa için yaptığımız çağrımıza soğuk havaya rağmen cevap veren tüm teşkilatlarımıza, gençlerimize ve vatan evlatlarına teşekkür ediyorum. Rabbim hepinizden razı olsun. Kudüs İslamındır” dedi. • Sabahattin BİRİNCİ