Şiddeti önlemede yetersiz kalınıyor

Paylaş:

Türk Kadınlar Birliği (TKB) Sakarya Şubesi, Kadına Şiddetle Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında açıklama yaptı. Ülkemizde kadınlara ve çocuklara yönelik şiddet ve cinayetlerin büyük boyutlara ulaştığına dikkat çeken TKB Şube Başkanı Tevhide Yağan,“Şiddet ve cinayetlerin önüne geçilemiyor, yetesiz kalınıyor” dedi.

ŞİDDET BOYUTU CİDDİ NOKTALARA GELDİ

TKB Şube Başkanı Tevhide Yağan, “Son yıllarda ülkemizde kadınlara ve çocuklara karşı uygulanan şiddetin ve cinayetlerin boyutu ne yazık ki ciddi noktalara gelmiştir. Yapılan çalışmalar önleme odaklı olsa da bir eksiklik kalmaktadır. Gerek yasal boyutu, gerek toplumsal boyutu kadınlara ve çocuklara şiddeti henüz önleyebilmiş değil.

Şiddete maruz kalman bir kadın yetkililere sığındığı zaman sosyolojik açıdan her sorunu bitiyor mu? Ne yazık ki hayır.

Yetkililer önlem almaya çalışsa da şiddet döngüsü yaşanmaya devam ediyor. Kadınların ölümüyle sonuçlanıyor. Son yıllarda nüfus başına kadın cinayet oranında büyük bir artış olup, önleme konusunda yetersiz kalınıyor” diye konuştu.

KADIN ERKEK OMUZ OMUZA YAŞAMALI

Türkiye’de 1 Ocak-20 Kasım arasında 324 günde 302 kadın erkekler tarafından öldürüldü. 25 Kasım’ı istiyoruz ki yaşadığımız ülkede kadına şiddetin olmadığı bir gün olarak hatırlayalım. Bu ayıbı ülkemiz hak etmiyor. Kadının insan hakkına sahip olduğunu bilen eşitlik ilkesine inanan bir toplumda kadınımızla, erkeğimizle yan yana omuz omuza yaşamak istiyoruz.”

Derya Sıla KONAK – Berivan DEMİR