SUBÜ’de ilk ders heyecanı

Paylaş:

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) 2019-2020 eğitim-öğretim döneminin ilk ders etkinlikleri gerçekleştirildi. Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Sektörle birlikte, uygulaması güçlü bir eğitim dönemi daha başlıyor, tüm akademisyenlerimize ve öğrencilerimize başarılı bir dönem diliyorum” dedi

SUBÜ fakülte ve meslek yüksekokullarına yeni kayıt yaptıran öğrencilere bilgilendirme amacıyla ilk ders etkinlikleri gerçekleştirildi. Teknoloji Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Turizm Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Sakarya MYO, Sapanca MYO, Sapanca Turizm MYO, Karasu MYO, Ferizli MYO, Geyve MYO, Hendek MYO, Arifiye MYO, Pamukova MYO da okul yönetimleri ve sektörün öncü isimleri öğrencilerle bir araya geldi.

DEKAN SARIIŞIK’IN DERSİTLE BAŞLADI

Turizm Fakültesi’nde yeni öğretim dönemi Dekan Prof. Dr. Mehmet Sarıışık’ın dersiyle başladı. Dekan Sarıışık, Türk turizminin her geçen gün büyümeye ve gelişmeye devam ettiğini ve kaliteli personele ihtiyacın buna paralel olarak arttığını rakamlarla açıkladı. Dekan Sarıışık öğrencilere müjde verdiği konuşmasında, “Mevcut bölümlerin Türkiye sıralamasındaki üstün başarısından bahsederek, uygulama mutfağının inşaatının başladığını belirtti. Otomasyon şirketleriyle imzalanan anlaşmalarla dijital eğitime yöneldiklerini de dile getiren Dekan Sarıışık, gelecek yıl beşincisi düzenlenecek olan Türkiye’nin en prestijli kongresi olan Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi’nin (UGTAK) Turizm Fakültesi’nde düzenleneceğini söyledi. Dekan Sarıışık 2021’de 21’incisi düzenlenecek olan ilk ve en önemli kongrelerden birisi olan Ulusal ve Uluslararası Turizm Kongresine ev sahipliği adayı olduklarını da sözlerine ekledi.

Teknoloji Fakültesi 2019-2020 güz döneminin ilk dersini iSystems Endüstri Genel Müdürü Mübin Karagöz gerçekleştirdi

Türkiye’deki ve dünyadaki enerji sistemleri ve politikaları hakkında bilgiler veren Karagöz, öğrencilere kendi alanları ile ilgili trendleri yakından takip etmeleri ve yabancı dil konusunda kendilerini geliştirmelerini tavsiye etti. Spor Bilimleri Fakültesi’nde de ilk ders heyecanı yaşandı. Fakülte yönetiminin de yer aldığı ilk dersi Dekan Prof. Dr. Nevzat Mirzeoğlu verdi.

İLK DERS HEYECANI

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ne bağlı meslek yüksekokullarında da ilk dersler verildi. Sapanca MYO’daki ilk dersi Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar verdi. Kendisinin de meslek lisesi mezunu olduğunu hatırlatan Bayar, meslek liselerinin ve yüksekokullarının önemine dikkat çekerek, “Meslek yüksekokullarının amacı sektöre ehliyet ve liyakat sahibi insan gücü yetiştirmektir. Dolayısıyla sektörle iş birliği yaparak, öğrencilerimizi iş tecrübesine sahip olarak yetiştirmek önemlidir; çünkü her sektör işi bilen eleman aramaktadır” dedi.

Ferizli MYO’da da ilk ders etkinliği geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Moda Tasarımcısı Zeynep Günkördü, moda sektöründeki kariyer alanları hakkında bilgi vererek, üniversite öğrencilerinin nitelikli bir şekilde mezun olmalarına yönelik destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.

Kaynarca’da bulunan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu 1’inci sınıf öğrencileri ilk dersi Sakarya Makine İmalatçıları Birliği (SAMİB) Başkanı Günay Güneş’ten dinledi. İlk dersi veren Günay Güneş, uluslararası ticaretin ve lojistiğin öneminden bahsederek, deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

Pamukova MYO’da ilk ders etkinliğinde Ak Gıda Kalite Müdürü Beyza Aykaç, ve İnsan Kaynakları Müdürü Mustafa Deniz öğrencilerle buluşurken, Geyve MYO’da da okul yönetimi yeni kayıt yaptıran öğrencilere bilgilendirme yaptı.

Karasu MYO’da da yeni eğitim-öğretim dönemi Köseoğlu Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Suat Köse’nin vermiş olduğu açılış dersi ile başlarken, Sakarya MYO’da SGK İl Müdürü Erhan Çavuş, Hendek MYO’da ise ilk dersi Sakarya SMMM Odası Başkanı Ertuğrul Kocacık verdi.

Arifiye MYO’daki ilk dersi Ford Otosan Mesleki Eğitim Akademisinden Mesleki ve Teknik Eğitim Uzmanı Hüseyin Aksungur verdi. İlk ders etkinliğinde sektörün meslek yüksekokulu mezunlarından beklentilerinden ve meslek yüksekokulu öğrencilerinin sektördeki öneminden bahseden Aksungur, İş dünyası ile ilgili öğrencilerin merak ettiği soruları cevaplandırarak yeni eğitim öğretim yılı için başarılar diledi.