Suriye’de Kızılay aracına hain saldırı

Paylaş:

Suriye’nin kuzeyinde seyir halindeki Türk Kızılay aracına düzenlenen silahlı saldırıda bir Kızılay personeli şehit oldu, bir personel yaralandı.

ÇAPRAZ ATEŞ AÇILDI

Türk Kızılay’dan yapılan açıklamaya göre, üzerinde ve tavanında belirgin bir şekilde Kızılay amblemi bulunan seyir halindeki Türk Kızılay aracına, Çobanbey- El-Bab arasında, plakasız iki araç içeresinden yüzleri maskeli ve kamuflaj kıyafetli kişiler tarafından çapraz ateş açıldı.

Saldırı sonucu araçta bulunan Kızılay El-Bab Sevgi mağazasında çalışan bir Türk Kızılay personeli şehit oldu, bir personel de yaralandı. Bir kişi de saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Çobanbey’de tedavi altına alınan yaralı personelin hayati tehlikesinin bulunmadığı ve ilk tedavisinin ardından Türkiye’ye sevk edileceği belirtildi.

ACI HABER DÜZCE’DEKİ BABAEVİNE ULAŞTIRILDI

Saldırıda şehit olan Mehmet Arif Kıdıman’ın (40) şehadet haberi, Düzce’deki babaevine ulaştırıldı.

Kıdıman’ın şehadet haberi, Bahçeşehir bölgesindeki Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan babaevine giden Düzce Vali Yardımcısı Süleyman Hurrem Aksoy, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, Türk Kızılay Düzce Şubesi Başkanı Halil Aydın ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zeki Yıldırım tarafından anne Emine Kıdıman’a iletildi.

Şehit Kıdıman’ın evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı.

GÜLŞAN: “ALÇAKCA SALDIRIYI LANETLİYORUZ”

Türk Kızılayı Adapazarı Şube Başkanı Nur Gülşan, Suriye’nin kuzeyinde seyir halindeki Türk Kızılay aracına düzenlenen silahlı saldırı sonucu bir personelin şehit olduğu ve bir kişinin yaralandığı olayı lanetlediklerini belirtti.

Şube Başkanı Gülşan, açıklamasında, “Dün sabah saat 09:15’te Suriye Kızılay insani yardım ekibimizin üzerinde Kızılay amblemi olan aracına ElBab yolu üzerinde bir saldırı düzenlendi. Saldırıda bir Kızılaycı arkadaşımız şehit oldu, bir arkadaşımız da yaralandı. Diğer arkadaşımız yara almadan kurtuldu.

Alçakca yapılan bu saldırıyı lanetliyor, şehit personelimiz Mehmet Arif Kıdıman’a Allah’tan rahmet ailesi ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Türk Kızılayı’nın başı sağolsun ifadelerine yer verdi.