Tank Palet için sabaha kadar oturma eylemi

Paylaş:

CHP’liler Tank Palet’in özel sektöre devrine tepki gösterdi. CHP’li yöneticiler Sakarya Şemsiyeli Park’ta, Tank Palet Fabrikası için gün batımından gün doğumuna kadar 12 saatlik oturma eylemi yaparak, özelleştirmeye karşı ‘uyanık kal’ çağrısı yaptı

OTURMA EYLEMİ

Tank Palet Fabrikası’nın, özel sektöre devrinin 21 Ağustos’ta gerçekleştirileceği iddiaları üzerine harekete geçen CHP , bir gün önceden eylem kararı aldı. CHP’li yöneticiler, Adapazarı Şemsiyeli Park’ta akşam saat 18.00’den sabah 06.00’ya kadar sürecek olan 12 saatlik oturma eylemi başlattı.

EYLEME DESTEK

Oturma eylemine CHP Grup Başkanvekilleri Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, İstanbul Milletvekili Engin Altay, CHP Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun, CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel, CHP Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca, Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, İzmir Milletvekili Kani Beko, Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır katıldı.

Eylem öncesi açıklama yapan Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Tank Palet Fabrikası’nın 1975 yılında ticaret erbapları, sokakta gezen emeklinin, işçinin alın teri ve manevi desteğiyle kurulduğunu söyledi. Özkoç, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ayrılmaz parçası olan fabrikanın özelleştirme kapsamına alındığını belirterek, “Hem CHP hem sivil toplum örgütleri, Harb-İş Sendikası ve Sakarya’nın bütün sendikaları, ayağa kalkarak, ‘Hayır biz buna izin vermeyeceğiz.’ dediler. CHP, gün batmadan 1,5 saat önce genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, örgütleriyle, Sakarya’daki sivil toplum örgütleri ve sendika başkanlarıyla Türkiye’ye haykırıyor, ‘Tank Palet vatandır, satılamaz’ diyor” ifadelerini kullandı
Özkoç, parti olarak karara “dur” dediklerini vurgulayarak, “O yüzden genel başkan yardımcılarımız, parti meclisimiz ve milletvekillerimizle bu akşam gün batımıyla beraber tekrar gün doğana kadar, yani sabah 06.00’ya kadar eylem yapacağız. ‘Duy sesimizi Türkiye’ diye haykıracağız” dedi.

AĞBABA: BAŞKA BİR ÜLKENİN ELİNE VERİLEMEZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da Tank Palet’i savunmanın vatanı savunmak olduğunu dile getirdi. Fabrikanın başka bir ülkenin emrine verilemeyeceğini belirten Ağbaba, “Nasıl ki TSK bir başka ülkenin emrine verilemezse, Tank Palet de başka bir ülkenin eline, hizmetine verilemez. Herkes duysun, bütün Türkiye duysun. Bu sadece bizim sorunumuz değil, bütün Türkiye’nin, her yurttaşın sorunudur” diye konuştu.

Üzerlerine giydikleri “Tank Palet Vatandır! Satılamaz.” ibareli tişörtler bulunan CHP’lilerin yaptıkları tepki konuşmalarının ardından parkta sandalyelere oturan grup, sabah 06.00’ya kadar sürecek oturma eylemlerini başlattı.

‘UYANIK KAL’ ÇAĞRISI

Sakarya Kent Meydanı’nda gerçekleşen 12 saatlik oturma eyleminde; fabrikanın gizli hesaplarla peşkeş çekilmesine karşı ‘uyanık kal’ çağrısı yapıldı. CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, “Tank Palet’in devredilmesi vatana ihanetle eş değerdir. Buna asla izin vermeyeceğiz” dedi. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve  Demiryol-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Cemal Yaman da eyleme katılan CHP’lileri ziyaret etti.

Sabahattin BİRİNCİ / Sakarya – Adapazarı