Taraklı’da orman yangını!

Paylaş:

Taraklı ilçesi Yenidoğan Mahallesi mevkiinde bulunan ormanlık alanda büyük bir yangın meydana geldi. Henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı çıkan yangında kısa sürede büyüyen alevler için bölgeye çok sayıda itfaiye ve Orman İşletme Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler sevk edildi.

ÇEVREYE SIÇRAMASI ÖNLENDİ

Helikopter ve arazözlerin de gönderildiği bölgede yangının yerleşim birimlerine sıçramasını önlemek için çalışma yürütüldü. Taraklı Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı, ormanlık alanda çıkan yangının rüzgarın da etkisiyle büyüdüğünü söyledi. Pilavcı, yangını söndürme çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü belirterek kontrol altma alındığını kaydetti.

Yenidoğan Mahallesi mevkisindeki ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Helikopter ve arazözlerin de yönlendirildiği bölgede yangının yerleşim birimlerine sıçramasını önlemek için büyük gayret sarfedildi

‘CİDDİ BİR ŞEY GÖZÜKMÜYOR’

Yerleşim yerleriyle ilgili gerekli tedbirlerin alındığının açıklayan Vali Çetin Oktay Kaldırım;”Tedbiren boşaltmalar da yapıldı” dedi.

Vali Kaldırım, ekipler ve 2 helikopterin yangına müdahale ettiğini söyledi. “Şu anda ciddi bir şey gözükmüyor” diyen Kaldırım, “Yerleşim yerlerine gerekli müdahale yapıldı. Diğer alanlara da müdahale ediyorlar” diye konuştu.