Tek rakipleri kendileri

Paylaş:

Bu okulda her öğrenci sadece kendisini geçiyor… Her başarının ödüllendirildiği, “Okul sadece dört duvar arası değildir” prensibiyle eğitimi, gezi ve faaliyetlerle pekiştiren Taşkısığı Ortaokulu başarılarıyla adından sıkça söz ettiriyor.

‘KOÇLUK’ SİSTEMİ

Adapazarı’nda 2013’te açılan Taşkısığı Ortaokulu eğitimi kültür, sanat ve sportif faaliyetlerle zenginleştirerek Sakarya’nın başarılı okulları arasında yer almaya devam ediyor. Okul Müdürü Hilmi Çil önderliğinde öğrencileriyle “Koçluk” sistemi uygulayarak bire bir ilgilenen ve oldukça verimli sonuçlar alan öğretmenler, her öğrenciyle yakından ilgileniyor.

ORTAK NOKTA: EĞİTİM

Okul Müdürü Hilmi Çil, “Öğretmenler, eğitim aşkıyla okulda koçluk sistemiyle öğrencilerle bire bir ilgilenmeye başlayarak onların liseye geçişte yardımcıları ve rehberleri oluyor. Onlar için her yer ve her zaman eğitim alanı. Teneffüs, bahçe, yol, telefon, gece, gündüz, hafta içi, hafta sonu kavramlarının tek bir ortak noktası vardır: Eğitim.” dedi

KENDİSİNİ GEÇENE ÖDÜL

Okul Müdürü Hilmi Çil; “Taşkısığı Ortaokulunda kural bellidir: Her başarı ödüllendirilir. Bu kural okul müdürlüğünce hep yapılır. Başkasıyla yarışan ve onu geçen değil, ‘Kendisini geçen’ her öğrenci, herkesin huzurunda hediye verilerek başarısı taçlandırılır. Bu ödüllendirme öğrencilere ‘sen de yapabilirsin’ duygusunun yerleştirilmesinin en güzel örneğidir

Yapılan çalışmalar sonunda öğrencilerin derslerdeki başarıda artmakta, öğrenciler ilde yapılan deneme sınavlarında ve liseye giriş sınavlarında şehir merkez okullarla yarışmakta ve bazılarını geçmektedir. Bu başarının ana kaynağı hiç kuşkusuz okuldaki ekip çalışması, birlik ruhu ve sevecen eğitim modelinin aktif kullanımı olmaktadır” dedi.

BAŞARIDA ÖĞRETMEN DESTEĞİ

Öğretmen ve öğrencilerin her zaman yanında olduklarını vurgulayan Okul müdürü Hilmi Çil, “Öğretmenlerin bitmez tükenmez gayret ve heyecanları, idarenin destek ve himayesi başarıyı beraberinde getirir. Öğrenci ve öğretmenlerimizin her zaman yayındayız. Yeter ki proje gelsin, çalışma olsun, öğrenci öğrensin, değişsin ve gelişsin”diye konuştu.

EĞİTİME FAALİYETLERLE KATKI

Tüm bunlar yanında okulun sporun bir çok branşında aktif olduğunu ve sayısız başarıya imza attığını belirten Müdür Hilmi Çil, “Okul sadece dört duvar arası değildir” prensibiyle eğitimi, gezi ve faaliyetlerle pekiştirerek “yaparak-yaşayarak öğrenme modeli” ile birçok yere eğitim ve kültürel geziler düzenlediklerini de söyledi.

Türkiye İzcilik Federasyonuna bağlı izci lideri olarak faaliyetler de yapan, aynı zamanda Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneği Sakarya İl Temsilcisi de olan Okul Müdürü Hilmi Çil, “Öğretmen ve velilerimize öğrenme güçlüğü çeken çocuklar ve onlarla çalışma yöntemleri hakkında okullarda ve sivil toplum kuruluşlarında bilgilendirme seminerleri veriyoruz” ifadelerini kullandı.