Teleferik gerginliği

Paylaş:

Sapanca İlçesi Kırkpınar Hasanpaşa’da kurulacak teleferiğin başka yere kurulmasını isteyen vatandaşlar eylem yapmak istedi. Ancak polis izin vermedi

YEŞİL ALANDA KURULMASINA TEPKİ

Sapanca Belediyesi tarafından ihale edilen ‘Teleferik, Mesire Alanı ve Otopark Projesi’ çalışmaları Kırkpınar Hasanpaşa mevkiinde başladı. Ancak vatandaş Teleferik Hattının kurulacağı alanın mahallede bulunan tek yeşil alan olmasından dolayı karşı çıktı.

MAHKEMEYE BAŞVURMUŞLARDI

Yapımın durdurulması için eylemlerine sürdüren vatandaşlar, dün tekrar eylem yapmak istedi. Ancak polis eyleme izin vermedi. Mahkemeye başvurduklarını söyleyen vatandaşlar ise mahkemenin yürütmeyi durdurma yönünde bir karar almadığını, bunun ilerde sorun olacağını belirtti.

Toplanan vatandaşlar, “Kırkpınar bizimdir bizim kalacak” şeklinde slogan atarak, “Biz teleferiğe karşı değiliz buradaki yeşil alanın kaybolmasına karşıyız”, “Yeşil alanımızı bize bırakın” diye tepki gösterdi.

ARBEDE YAŞANDI

Yaşanan arbedede 1 polis memuru baygınlık geçirirken, yine vatandaşların arasında bulunan bir emekli polis memurunun, “Yazıklar olsun. Birkaç kişinin rantı için, parası için yazıklar olsun. Ben bu devlete canımı verdim” ifadelerine yer verdi.

Yaşanan gerginlik sonrasında 8 kişinin ise gözaltına alındığı belirtildi.