Temel atmalar ‘projelerin besmelesi’dir

Paylaş:

Arifiye ilçesinde kurulacak Oto Galericileri Sitesi’nin temeli bugün düzenlenen törenle atıldı

1. Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştirilen törende konuşan AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, temel atma törenlerinin, projelerin besmelesi olduğunu söyledi.

Oto Galericileri Sitesi projesinin öz sermaye ile yapılmasından duyduğu memnuniyeti ifade dene Milletvekili Atabek, hassasiyetleri için Sakarya Oto Galericileri Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi’ne teşekkürlerini iletti. Siteyi “oto avm” olarak nitelendiren Atabek, projenin şehir dışından da birçok misafir ağırlayacağıanı söyledi.

Yaklaşık 4 yıldır devam eden projenin; oto galericilerin daha nezih ve çağın şartlarına uygun bir ortamda ticaret yapmalarını sağlayacağını belirten Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ da, sosyal bir kompleks, daha sağlıklı bir iş ortamı ve daha geniş kitlelere ulaşılabilecek ticari pazar oluşturmak amacıyla hazırlandığını söyledi, Hazırlık çalışmalarının tamamlandığını ve yapım aşamasına gelindiğini hatırlatan Altuğ, otomotiv üretiminin yanı sıra, ticaretin de kent ekonomisinde oldukça önemli olduğu bilincinde olduklarını vurguladı.

Sakarya 1. Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yaklaşık 33 bin 600 metrekare alana inşa edilen ve 112 iş yeri, banka, noter ile araç alım satımında ihtiyaç duyulan diğer unsurların yer alacağı oto galericileri sitesinin 15 ay sonra hizmete açılması hedefleniyor

Temeli atılan galericiler sitesinin, sektörün bölgedeki can damarı olacağına inandığını ifade eden Altuğ, bu site ile sadece Sakarya’ya değil, Marmara Bölgesi’nde sektörel bir merkez oluşturması hedefiyle yola çıkıldığını belirterek, “Uzun zamandır beklediğimiz ve üzerinde çalışılan bu önemli projeyi hayata geçirmenin mutluluğun içindeyiz. Yaklaşık 33 bin 600 metrekare alanda 112 iş yeri ile sitemiz Sakarya’da birlikteliğin ve sektörel kümelenmenin güzel bir örneği olacak. Aynı zamanda kentsel dönüşüm ve modern şehirleşme anlamında da başarılı bir projedir. Sakarya, Marmara’nın yükselen değeri olurken galericiler sitemiz de gelişen ve değişen Sakarya’nın ticari gelişimine de büyük katkı sunacaktır” diye konuştu.

Arifiye ilçesi 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulacak Oto Galericileri Sitesi’nin temeli atıldı