“Terörün kökü mutlaka kazınmalıdır”

Paylaş:

Sakarya Yerel Kültür Derneği (SYKD) Başkanı Necmettin Kırık, dün gece başkent Ankara’da, sabah saatlerinde de Diyarbakır’da kanlı yüzünü gösteren terör olaylarına karşı sert bir açıklama yaparak; “Terörü tüm uzantılarıyla birlikte lanetliyoruz” dedi.

SYKD Başkanı Kırık açıklamasında ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kasteden terörist grupların ve kanlı eylemlerden beslenenlerin, yaptıklarının hesabını vermesi gerektiğini ifade etti.

anakara-patlama

Terörün kökünü kazıyarak ülkenin bölünmesine asla müsade edilmeyeceğini belirten başkan Kırık, “Bu son olaylar göstermiştir ki, terörist eylemleri yapanların, hak, adalet ve insanlık duygularıyla izah edilir hiçbir tarafı yoktur. Masum insanların canına kasteden terörün kökü mutlaka kazınmalıdır. Bu vatanı, yıllar önce düşmanlardan temizleyen atalarımızın yaptığı gibi, bugün de tek millet, tek vatan ülküsüyle hareket edilerek, içimizdeki ve çevremizdeki tüm düşmanlara karşı birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Vatan toprağımızı yıllar önce kanlarıyla sulayan kahraman şehitlerimizin torunları olarak, bir avuç teröristin ülkemizi bölmesine asla müsaade etmeyeceğiz.

Milletimizin geçmişte olduğu gibi bugün de, teröre ve teröre destek verenlere karşı birlik ve beraberlik içerisinde duracağına hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Ankara’daki hain saldırıda ve sabah Diyarbakır’daki kanlı pusuda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza ve şehit askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin Başısağolsun” diye konuştu