TKB’den eşitlik yürüyüşü

Paylaş:

Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan ve üyelerin de katıldığı Bilecik buluşmasında; hayatın tüm alanlarında eşitliğin önündeki engelleri ortadan kaldırmak için birlik, umut ve mücadele kararlılığını vurgulandı.

SESSİZ YÜRÜYÜŞ

Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan ve üyelerin de katıldığı Bilecik buluşmasında TKB’li kadınlar sessiz bir şekilde yürüyerek Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Şehitleri için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunması ile devam eden etkinlikte gün dolayısıyla konuşmalar yapıldı.

‘HER ALANDA OLALIM’

Bilecik Belediyesi ve Türk Kadınlar Birliği Şubesi işbirliğinde gerçekleştirilen programda, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 81 ilden kadınlar, Bilecik’te bir araya geldi. Sessiz bir şekilde yürüyüşün ardından devam eden etkinlikte gün dolayısıyla bir konuşma yapan Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Sema Kendirci Uğurman, “Bizler, toplumun diğer yarısını oluşturan kadınlar, her 8 Mart’ta hayatın tüm alanlarında eşitliğin önündeki engelleri ortadan kaldırmak için birlik, umut ve mücadele kararlılığı ile bir araya gelmekte ve alanlarda olmaktayız” dedi.

Bilecik buluşmasına Sakarya’nın yanısıra Kocaeli, İzmir Güzelbahçe, İzmir Menemen, İzmir Foça, İzmir Bornıva, İzmir Karşıyaka, İzmir Bayraklı, Lüleburgaz, Kıbrıs Girne, Kıbrıs Magosa, Kıbrıs Lefkoşa, Ankara, İstanbul Pendik, İstanbul Kadıköy, İstanbul Beşiktaş, Antalya, Antalya Kemer, Edirne, Isparta, Sakarya, Adana, Nevşehir ve Trabzon şubelerinden temsilci ve üyeler katıldı.

‘TKB Balosu’na davet

TKB Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan, 14 Mart Cumartesi günü saat 19.00’da Adapazarı Arya Düğün Salonu’nda, kız çocuklarının eğitimine burs amacıyla bir balo düzenleyeceklerini söyledi.

Başkan Yağan, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediğimiz balomuza katılımınız bizleri onurlandıcaktır” dedi.