TKB’den Prof. Dr. Sofuoğlu’na sert tepki

Paylaş:

Üniversitelere “fuhuş evleri” diyen Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’na tepkiler giderek artarken bir tepki de Türk Kadınlar Birliği’nden geldi. Türk Kadınlar Birliği (TKB) Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan, skandal yaratan sözlere tepki göstererek, yönetimden Prof. Sofuoğlu’nun üniversite ile ilişiğinin kesilmesini beklediklerini söyledi.

“HAKARETİ KABUL ETMİYORUZ”

TKB Başkan Tevhide Yağan, “Türk kadınlar Birliği olarak Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun kadınlara yapmış olduğu hakareti kabul etmiyoruz. Yönetimden beklediğimiz bu kişinin üniversite ile ilişiğinin kesilmesidir” dedi.

“AÇIK ÇAĞRIMIZDIR”

SAÜ yönetimine çağrıda bulunan Başkan Yağan, “Sakarya Üniversitesi yönetiminine açık çağrıdır. Türk kadınlar Birliği olarak Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun kadınlara yapmış olduğu hakareti kabul etmiyoruz. Kendisini bir akademisyen olarak da kabul etmiyoruz. Gerçek bilim adamları olarak yönetimden beklediğimiz bu kişinin üniversite ile ilişiğinin kesilmesidir. Üniversitedeki kadın akademisyenleri de duyarlı olup tepki vermeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

1 Yorum

  1. Sayın Prof. Doktorumuz nerede eğitimini almış acaba sormak isterim… Çok talihsiz bir açıklama bir bilim insanı için.. Kınıyorum. Sakaryamızın Türk kadınlar birliği başkanı sayın Tevhide Yağan hanımefendinin açıklamasına katılıyor duyarlılığı için teşekkür ediyorum.

Yoruma kapalı.