‘Toplumun her alanında vatandaşın yanındayım’

Paylaş:

Yahya Bakır’ın hazırlayıp sunduğu, Sait Tanış Kültür Merkezi’nde gerçekleşen “Şehir Konuşuyor” programının bu haftaki konuğu Karapürçek Belediye Başkanı Orhan Yıldırım oldu. Hayatını anlatan Başkan Yıldırım, toplumun her alanında vatandaşın yanında olduğunu, insanların ne derdi ne sorunları olursa olsun müdahale ettiğini, anlamaya çalıştığını ifade etti.

BAŞKAN YILDIRIM’IN HAYATI

Program boyunca Yahya Bakır’ın sorularını yanıtlayan Başkan Orhan Yıldırım, Karadenizli bir ailenin 10’ncu çocuğu olarak Karapürçek’te doğup büyüdüğünü, eğitim hayatı ve okumak için ailesiyle birlikte verdiği mücadeleyi anlattı.

Başkan Yıldırım, arkadaşıyla birlikte aynı üniversitenin aynı bölümünü kazandığını üniversite eğitimini Sosyoloji bölümünde devam ettirdiğini belirtti. “Gerek çevremiz gerekse arkadaşlarımızın boş  ve eksiği olan bölümlerde bu boşlukların doldurulması gerektiğini tartışıyorduk bu yüzden de Felsefe  eğitimine başladık” diyen Yıldırım, “İmamhatip çıkışlı olmamıza rağmen Felsefe grubunda devam ettiğimiz için üniversitede öğrenciler tarafından çok dikkat çekiyorduk. Arkadaşlarımız bize, ‘Bu bölümü yanlışlıkla mı tercih ettiniz?’ diye soruyordu. Klişe ön yargılar var, bu ön yargılardan kurtulmamız gerektiğini düşünüyorum, son zamanlarda bunu her ne kadar aşmış olsakta biraz daha ilerlemeliyiz” ifadeleriyle insanların farklı alanlarda ilerleyebileceğini, farklı alanlara yönelebileceğini anlattı.

Orhan Yıldırım – Karapürçek Belediye Başkanı

YILDIRIM’IN SİYASİ SERÜVENİ

İstanbul’da bulunduğu süre zarfında siyasi çalışmaların içinde olduğunu ve milli görüş çizgisinde birçok faaliyete katıldığını, o süre zarfında da siyasetle ilgili teklifler aldığını ancak ilk başta pek sıcak bakmadığını bunun sebebinin de ilçeden uzun yıllar önce çıkması ve eskisi kadar tanıdığının kalmaması olduğunu söyleyen Yıldırım, “Bir gün içinde siyasete girmeye karar verdim ve istifamı ederek siyasi serüvenimi başlattım” dedi. İlk başlarda dava hareketini yerine getirme ve vicdanen içini rahatlatmak istediği, yıllarca içinde bulunduğu camiadan gelen teklifi geri çevirmemiş olmanın gururunu yaşamak istemesi sebebiyle siyasete girdiğini belirten başkan, “6 aday vardı ve 4’ü çok güçlüydü. 35 yaşında belediye başkanı oldum, çok genç yaştaydım. Toplamda 4 dönem belediye başkanı oldum. Niyet hayır olunca akıbet de hayırlı oluyor” dedi.

İLİŞKİLER ÇOK YOĞUN VE İÇTEN

“Karapürçek’te ilişkilerin çok yoğun ve içten olduğu bir ortam var. Evden adımımızı attığımız an vatandaşın içindeyiz, vatandaş bize her daim ulaşabiliyor” sözleriyle ailesini hiçbir zaman siyasetin içine sokmadığını vatandaşı da defalarca bir istedikleri olduğunda araya aracı sokmamaları gerektiğini söyleyen Başkan Yıldırım, vatandaşın bir belediye başkanı olarak Orhan Yıldırım’ın ne yapıp ne yapmayacağı çok iyi bildiğini belirtirken buna ek olarak bir idarecinin hiçbir zaman ‘bakarız’ dememesi, açık kapı bırakmaması gerektiğini söyledi.

Gençlik yıllarında sporla yakından ilgilendiğimi anlatan Başkan, “Geyvespor ve Karapürçekspor’da lisanslı olarak birkaç yıl futbol oynadım” diyerek gençlerin spor yapması gerektiğini, sporun insan bedenine ve zihnine faydası olduğunu, insanların, hayatlarının bir yerine illaki sporu yerleştirmelerini tavsiye etti.

‘VATANDAŞIN YANINDAYIM’

Yahya Bakır’ın “Sosyoloji mezunu olmanızın idareci kimliğinize faydası oldu mu?” sorusuna; Başkan Yıldırım, “Sosyoloji mezunu olmamın görevimi yerine getirirken epey faydası oldu çünkü sosyoloji demek toplumu bilmek ve anlamak demek. Sosyoloji sayesinde toplumu anlıyor ve daha kolay idarecilik yapıyorum” diye cevap vererek, toplumun her alanında vatandaşın yanında olduğunu, insanların ne derdi ne sorunları olursa olsun müdahale ettiğini, anlamaya çalıştığını ifade etti. Programın devamını “Şehir Konuşuyor” sosyal medya hesaplarından, Yeni Sakarya Gazetesi ve internet sitesinde takip edebilirsiniz. • Seda PEKER