Tramvay şehre bir kazançtır

Paylaş:

Büyükşehir Belediyesi’nce tanıtımı yapılan ‘nostaljik tramvay’ projesini desteklediklerini belirten Sakarya Eşraf Platformu Başkanı Faruk Kır, “Vizyon projeler topyekün desteklenmeli ve teşvik edilmeli. Tramvay projesinin şehir için güzel bir kazanç olduğu düşüncesindeyiz” dedi.

OLUMLU ETKİLERİ OLACAKTIR

Sakarya Eşraf Platformu Başkanı Faruk Kır, tramvay projesinin şehir için güzel bir kazanç olduğunu ifade ederek, projenin hayata geçirilip şehrin en yoğun olduğu mekanda kullanımına açıldığında moral motivasyon ve psikolojik açıdan olumlu etkileri olacağı kanaatindeyiz. Ayrıca şehrin ekonomisine ve kültürüne diğer illerden gelecek olan ailelerin de katkı sağlayacağı göz önünde bulundurulursa büyük bir kazanç olacaktır” diye konuştu.

TANITIM VE EKONOMİYE KATKI

Bu projenin desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Kır ilimize bir çok yönden katkı sağlayacağını belirterek, “Tanınırlığa ve ekonomiye katkı sağlayan her proje öncelik sıralamasına çok da bakılmaksızın kabul görüp desteklenmelidir. Aksi takdirde basite indirgenmiş ve önemsiz gibi algılanmaya sebep verici yaklaşımlar idarecilerin cesaretleri kırıp başka projelerin de hayata geçirilmesin de tedirginlik oluşturabilir” dedi.

HAYALİ OLMAYANIN İSTİKBALİ OLMAZ

Vizyon projelerin topyekün desteklenmesi ve teşvik edilmesinden yana olduklarını belirten Kır, “Hayali olmayanın istikbali olmaz sözü bizlere öncü olmalıdır. İstanbul Vatan Caddesi istimlak yapılırken zamanın ihtiyacına göre çok geniş olması nedeniyle dönemin başvekiline ‘uçak mı indireceksiniz’ diyenlerin nesli, bugün yaşamlarını kolaylaştırmasına vesile olan projeyi gerçekleştirenlere dua ediyor.

MİNNET DUYULACAK ESERLER

Bizlerin de nesli şehrin gelişimine, değişimine, dönüşümüne, kalkınmasına katkı sağlayacağına inandığımız bu proje ve müsbet diğer projelere vereceğimiz destekle, şehrin aleyhine olacağına inandığımız menfi projelerin de hayata geçirilmemesi için vereceğimiz beyanatlar ve gerekli tavırlarla inşallah bizlerin de nesli bizlere minnet duyar ve dua ederler… Nostaljik tramvay şehrimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Sakarya Eşraf Platformu

2019 Aralık ayında kurulan Sakarya Eşraf Platformu 110 üyesi ile faaliyetlerine başladı. İlk toplantısını Adapazarı’da Engelsiz Kafe’de düzenleyen platform üyeleri bir araya geldi. Üyelerin tanışması amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan kurucu başkan Faruk Kır, bu platformun örnek olacağını söyledi.

Sakarya Eşraf Platformu ilk toplantısını yaptı

Tamamen gönüllülük esnasında Sakarya’ya hizmet için bir araya gelen şehrin önde gelen eşraflar ilk basın toplantısını düzenledi. Sakarya Eşraf Platformu başkanı Faruk Kır, bir konuşma yaparak kuruluş amaçlarını ve vizyonlarını açıkladı.

EŞRAF KÜLTÜRÜNÜN OLUŞTURULMASI: Kurucu Başkan Kır, 16 ilçeden kendileriyle birlikte olmak isteyen kişilerle yola çıkacaklarını söyleyerek, “Bu kuruluşun bir amacı da isminde de olduğu gibi eşraf kültürünün oluşturulması. Eşraf o bölgenin tanınanı, bilineni ve istişare edileni anlamına geldiği için bu kültürde çok önemlidir” diye konuştu.

AMAÇ SAKARYA’YA HİZMET

Sakarya için hizmet vermek adına bir araya geldiklerini belirten Kır, “Eşraf kültürünün oluştuğu ortamlarda muhakkak o şehir sahipsiz değildir. Onların fikri olmadan onların rızası alınmadan kolay kolay bir iş yapılmaz. Cumhuriyetin ilan edildiği yıllarda her bölgede hatırı sayılan sevilen sözüne itimat edilen insanlar vardı. Bu kültür, günler geçtikçe siyasetin şekillenmesi ile başka mecralar kaydı. Bizler de Sakarya için hizmet vermek adına böyle bir sivil toplum örgütü oluşturduk” ifadelerini kullandı.