‘Türkiye içeride ve dışarıda tarihi bir dönemden geçiyor’

Paylaş:

Saadet Partisi İl Başkanı Fahrettin Abay, “Dış politika ve ekonomik meselelerde, 15 yıl içerisinde yapılan tahribat ve hataların faturası bugünlerde önümüze çıkıyor.” dedi.

Ulusal ve yerel basına yazılı bir açıklama yayınlayan İl Başkanı Fahrettin Abay, Ak Parti iktidarının ekonomi konusunda sınıfta kaldığını ve bunu görmezden geldiğini ifade ederek, “Ekonomide üretimi değil borçlanmayı ve faizi teşvik ederek, Türkiye’deki tüm sektörleri başta tarım ve sanayii olmak üzere borç batağına sürükleyerek, iflas noktasına getirmiş vatandaşın yarınlarını, ümitlerini bitirmesine sebep olmuş, bununla birlikte suç oranı ve boşanmalar artmış toplumun ana direği olan aile yapısı çökmüştür.” dedi.

‘UMUTSUZLUĞA KAPILMAYIN’

Dış politikada başta ABD, Rusya olmak üzere bunların dümen suyuna girildiğini, birçok ülke ile kanlı bıçaklı olunduğunu ve bunun neticesinde yalnızlığı seçerek kaybedenin Türkiye olduğunu sözlerine ekleyen İl Başkanı Fahrettin Abay, şöyle devam etti: “Bunun neticesinde Türk halkı üzerinde büyük bir umutsuzluk, çaresizlik, kimsesizlik oluşmuştur.

Biz Müslüman Türk milleti olarak insanlık tarihi boyunca büyük imparatorluklar kurmuş, tarihe insanlığa yön vermişiz ve bunu dünya tarihine ve insanlığa kabul ettirmişiz. Asil bir milletiz. Mayasında Milli Görüş olan bu millete Saadet Partisi olarak çağrımız; asla umutsuzluğa, çaresizliğe kapılmayın. Gelecekle ilgili korkularınız olmasın. Geçmişte Saadet Partisi olarak Kıbrıs savaşında olsun tüm dünyayı dize getirerek bir kez daha bu millete zincir vurulamayacağını gösterdik.

1997 Refah Partisi hükümetinde gösterdiğimiz ekonomik başarı ile her şeyin çaresi olduğunu ispat ettik. Umutsuzların umuduyuz, çaresizlerin çaresiyiz, kimsesizlerin kimsesiyiz. Gelecekte tekrar Saadet Partisi iktidarı ile birlikte tüm dünyaya Milli Görüşü ve Türk toplumunun neler yapabileceğini bir kez daha göstereceğiz.”

1 Yorum

Yoruma kapalı.