Ülkücülerden ‘İskilipli Atıf Hoca ve Mücadelesi’ konulu panele tepki

Paylaş:

Sakarya Ülkü Ocakları Başkanı Serdar Gül, Büyükşehir Belediyesi etkinlikleri altında gösterime sunulan ‘İskilipli Atıf Hoca ve Mücadelesi’ konulu panel ile ilgili sert açıklama yaptı.

Sakarya Ülkü Ocakları Başkanı Serdar Gül yaptığı sert açıklamada şu sözlere yer verdi; “Milli mücadelemizin binlerce kahramanı hatırlanmazken Türkiye cumhuriyetine karsı ihaneti sabit olan kişinin Sakarya Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinliği adi altında anılacak olması milli mücadele kahramanlarımız ve aziz şehitlerimizin kemiklerini sızlatmaktadır.

 İdamının “Frenk Mukallitliği ve Şapka” adlı risale ile ilgisi olmayan baktığımızda İttihat Terakki döneminden bu yana karanlık emeller taşıyan, İngiliz ve Yunanlılarla işbirliği içerisinde zararlı faaliyetleri olan ve Milli Mücadelenin karşısındaki kişinin Sakarya Büyükşehir kültür sanat etkinliği adı altında anılması büyük bir akıl tutulmasıdır.

İdamına sebebiyet veren en kuvvetli diğer gerekçe, cumhuriyete, yeniliklere ve inkılaplara düşman olmasıdır. Nihayetinde şapka hadiselerinde cereyan eden ve anayasayı tanımaz amacı güden isyanlarla ilgisi olduğu açıkça ortadır.

Yani İskilipli’nin idam kararında “şapka” değil “devleti ortadan kaldırmaya” teşebbüs suçu vardır.

Bugün “İngiliz Muhipleri Cemiyetine mensup” İskilipli’yi savunanların bu muhabbetinin tek nedeni “O’nun Mustafa Kemal’e olan düşmanlığıdır. Mustafa Kemal’e düşman isen “İngiliz’e muhip, Yunan’a dost” olabilirsin,  Tarihten ve akıldan yoksun olan “devlet, millet hatta din düşmanları” bunu böyle bile.” Ayrıca konu konuşulacak millet aydınlatılacaksa bunu tarihçiler yapmalıdır.”