Yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz

Paylaş:

Hendek’te, İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla, trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve bu geçitlerin kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla ‘Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz’ sloganıyla uygulama başlatıldı

DİKKAT ÇEKMEK İÇİN

Yaya önceliğine ve güvenliğine dikkat çekmek amacıyla Hendek Cumhuriyet Meydanında ‘Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz’ sloganıyla etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman Sercan Candan, bürokratlar, belediye daire müdürleri, muhtarlar, öğrenciler, eğitimciler ve vatandaşlar katıldı.

POLİS VE JANDARMA

Etkinlik kapsamında protokol üyeleri, öğrencilerle birlikte yaya geçidinden geçerek uyulması gereken kurallar hakkında bilgiler verdi. Geçitlerde polis ve jandarma ekipleri uygulama yaparak sürücülere bilgilendirme broşürü dağıttı. Bu kapsamda görevlendirilen personelin, yayaların güvenli bir şekilde geçişini sağlayacağı ve hazırlanan el broşürlerinin vatandaşlara dağıtılacağı bildirildi.

BİLGİLENDİRME

Başkan Babaoğlu, öğrencilere yaya geçişleriyle ilgili olarak kuralları hatırlatarak, “Burada size gösterilen ve anlatılan her şeyi evinizde, okulunuzda ve çevrenizde bulunan herkese anlatın” dedi. Babaoğlu öğrencilerle birlikte, ‘Öncelik hayatın, öncelik yayanın’ dedi. Ardından Emniyet Müdürü Şevket İlhan, uygulama hakkında öğrencilere ve katılımcılara bilgiler verdi.

YAYA GEÇİT NÖBETİ

Şevket İlhan, “Öncelik yayanın diyerek, ‘Yaya güvenliğinin Nöbetçiyiz’ sloganıyla uygulama başlatıldı. Burada amaç, yaya geçidini kullanmaya başladığınız anda araçların durarak sizlere yol vermesini sağlamak. Eğitimsel bir faaliyet oldu. Denetimlerimiz, nöbetlerimiz devam edecek. Yaya geçitlerinde öncelik yayanındır. Önemli olan sizin kazasız, güvenli bir şekilde trafikten olumsuz etkilenmeden okula giriş ve çıkışınızı sağlamak. Bunu asla unutmayın. Araç kullanan büyüklerinize bunu bildirirseniz seviniriz” dedi.