Yerel Kültür Dernekleri Federasyonu ilk ziyareti Abhaz Derneği’ne

Paylaş:

Kısa adı SYKDF olan Sakarya Yerel Kültür Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri, Sakarya Abhaz Derneği’ni ziyaret etti.

Sakarya Yerel Kültür Dernekleri Adapazarı YKD Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Aygün, beraberindeki Adapazarı YKD Başkanı Evren Çakırsoy, Taraklı YKD Bşk Feyzi Çakmak, Geyve YKD Başkanı, Namık Cihan, Pamukova YKD Bşk. Zeki Özcan, Serdivan YKD Yön. Kur. Üyesi Şükrü Özkan, Erenler YKD Başkanı Sabri Bölükbaş ile birlikte Sakarya Abhaz Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarette Dernek Başkanı Oral Kobaş ve Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu.

 Sakarya kültür mozaiği oluşturmak

Bir kültür mozaiği olan Sakarya ilinde yaşayan kültür insanları ile birlikte olmaktan onur duyduklarını dile getiren SYKDF Başkanı Özgür Aygün, “Kültürlerin tanıtılması ve o kültürlerin yaşadıkları topraklara olabilecek katkıları konusunda dayanışma içinde olmak amacı ile ziyaretinize geldik. Gelecekteki güzel günlerde, neleri nasıl nerede yapabiliriz konusunda görüş alış verişinde yapmak amacını taşıyoruz. Bizlerden farklı düşünmediğinizi tahmin ettiğimiz için buradayız. Konukseverliğinize teşekkür ederiz” diye konuştu.

 Manavların hayatımızdaki değerleri ve yerleri farklıdır

Sakarya Abhaz Derneği Başkanı Oral Kobaş ise ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, “1800 lü yılların sonlarında Abhazya’dan Anadolu’ya gelen atalarımız, Anadolu topraklarına Kefken sahilinde ayak basmışlar ve o yörede bulunan Manav köylerinde yaşayan tarafından yardım görmüşler. Manavlar; evlerini açmışlar, yiyeceklerini paylaşmışlar, topraklarını paylaşmışlar kısaca atalarımızın yaşamalarını ve yerleşmelerini sağlamışlar. Bizlerin bu onurlu günleri ve o onurlu insanları unutmamız mümkün değil. Manavların hayatımızdaki değerleri ve yerleri farklıdır. Daha güzel bir Sakarya için sizlerle birlikte omuzdaş olmaktan gurur duyarız. Birlikte üretilecek projelerde yan yana olmak isteriz elbette” diyerek, düşüncelerini anlattı.

 “Sakarya için neler nasıl yapabiliriz”

Sakarya için karşılıklı fikir alışverişinde bulunan iki dernek yöneticileri, “Sakarya için neler nasıl yapabiliriz” konusunda kişisel görüşlerini açıkladı. SYKDF Başkanı Özgür Aygün, “Burada seslendirilen açıklamaları ve görüşleri, ziyaret edeceğimiz diğer Kültür Dernekleri ile de paylaşacağız. Onların görüşlerini dinleyeceğiz. İleri ki günlerde yapılacak olan çalıştay da bütün bu görüşler bir projede yer bulacak ve hayata geçirilecektir umudu içerisindeyiz. Konukseverliğinize de ayrıca teşekkür ederiz” dedi. Ziyaret, anıların anlatıldığı ve içilen çaylar ile süslenen hoş sohbetler ile devam etti. •Levent CANDAN / Sakarya