Paylaş:

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Öğretim Üyesi Zuhal Erol, yazdığı “Şarkılar Girmiş Hayatımıza” adlı kitabı için nostalji dolu bir imza günü düzenledi.

Adapazarı Sait Tanış Kültür Merkezi’nde dün akşam dostları ve okurları ile buluşan yazar Zuhal Erol, Türk Yazarlar Birliği tarafından organize edilen, yönetmenliğini Dr. Serhat Demirel’in üstlendiğ imza günü etkinliğinde nostalji rüzgârları estirdi…

Yoğun ilginin gösterildiği imza gününe, Sakarya Gazeteciler Birliği Başkanı Zeki Aydıntepe, SATSO Başkan Danışmanı Müzgan Zaman, İletişim Uzmanı Cihat Zafer, SAGÜSAD yönetimi, Zuhal Erol’un dostları, öğrencileri ve okurları ile kitapseverler katıldı.

ANILAR SAÇILDI… Kardeşi Dr. Serhat Demirel’in kitaptaki her bölümün hikâyesini yaşarcasına anlatımı, öğrencisi Kadriye Odabaş’ın başarılı ses ve görsel sunumu eşliğinde hatıralarını paylaşan Zuhal Erol, konuklarına 80’li yılları yeniden yaşattı

Kimi zaman hüzünlendiren, kimi zaman neşelendiren ve herkesin kendinden bir şey bulduğu anılarla ortam bir duygu seline dönüştü… Şarkıların arasında, 80’lerin efsane Neşe Gazozu ve leblebili boza ikramı ise konuklara güzel bir sürpriz oldu.

Söylenen şarkılara eşlik eden Sakarya Gazeteciler Birliği Başkanı Zeki Aydıntepe de ‘Sevmekten Kim Usanır’ adlı eseri Zuhal Erol ile birlikte seslendirerek büyük alkış aldı.

Etkinliğin son bölümünde kitabını, okurları için imzalayan Zuhal Erol, gösterilen ilgiden çok mutlu olduğunu ifade ederek, tüm konuklarına ayrı ayrı teşekkür etti. •SHA / Sakarya – Adapazarı

‘Şarkılar Girmiş Hayatımıza’ kitabına büyük ilgi

Dr. Serhat Demirel’in düzeltmenliğini yaptığı, takdim yazısını yazar Cihat Zafer’in kaleme aldığı ve “saf sanat eseri” olarak nitelendirdiği Zuhal Erol’un kitabı piyasaya sunulduğu ilk günden bu yana yoğun ilgi görüyor. Adapazarı Sait Tanış Kültür Merkezi’nde akademisyenler, edebiyat severler, dostları ve okurlarının katılımıyla ilk kitabını tanıtan iletişim bilimci Zuhal Erol, çocukluk anılarından yola çıkarak, davetlileri şarkılar eşliğinde 80’lere götürdü.

TEŞEKKÜR

Türkiye Yazarlar Birliği’nin organizasyonuyla Sait Tanış Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen tanıtım etkinliğinde konuşan Zuhal Erol, “Hayatımın en güzel yılları çocukluğum… Keşke dönebilsem… Kitabı üç kardeş çıkarmış olduk. İsim babası ve takdim yazısını kaleme alan ağabeyim Cihat Zafer’e; kitabın tertemiz bir Türkçe ile çıkması için çok büyük emek harcayan biricik kardeşim Serhat Demirel’e çok teşekkür ederim” dedi.

ŞARKILAR EŞLİĞİNDE

Eserin devamının geleceğini de açıklayan Zuhal Erol ayrıca “Şarkılar Girmiş Hayatımıza” kitabının çıkmasında emeği geçen İsmail Aydın ve Değişim Yayınevi ailesine de teşekkür etti. Her hikayeye adını veren şarkıları birlikte söyleyen davetliler 70’ler ve 80’lerin Adapazarı görüntülerinde duygu dolu anlar yaşadı. Esmeray’dan Unutma Beni, Alpay’dan Fabrika Kızı, Ferdi Özbeğen’den Dilek Taşı ve daha birçok şarkının birlikte söylendiği gecede Zeki Aydıntepe ve Zuhal Erol’un birlikte söylediği “Biraz Kül Biraz Duman” geceye damgasını vurdu. “Arım Balım Peteğim” şarkısında filmden bir sahne de gösterilen gecenin final şarkısı “Hayat Bayram Olsa” ile katılımcılara teşekkür eden Zuhal Erol kitaplarını imzalarken de duygulu anlar yaşattı.

Etkinliğe Sakarya Gazeteciler Birliği Başkanı (SGB) Zeki Aydıntepe, SATSO Başkan Danışmanı Müjgan Zaman, İletişim Uzmanı-Yazar Cihat Zafer, SAGÜSAD yönetimi ve üyeleri, Zuhal Erol’un dostları, öğrencileri ve TYB üyesi yazarlar da katıldı.

Kardeşi Dr. Serhat Demirel’in kitaptaki her bölümün hikâyesini yaşarcasına anlatımı, öğrencisi Kadriye Odabaş’ın başarılı ses ve görsel sunumu eşliğinde hatıralarını paylaşan Zuhal Erol, konuklarına 80’li yılları yeniden yaşattı.

Şarkılarla süslenen tanıtım gecesi 80’lerin efsane Neşe Gazozu ve leblebi, ardından da Rahmi Sak’ın boza ikramı ile renklendirildi.

SGB Başkanı Aydıntepe her üç kardeşin de kitap yazması nedeniyle beğenisini; “Allah Demirel kardeşlere ‘Yaz kulum!’ demiş” diyerek dile getirdi.

ŞARKILAR GİRMİŞ HAYATIMIZA

Değişim Yayınları’ndan çıkan kitabında, 40 yıl öncesi çocukluğundaki Adapazarı’nın samimi, mutlu ve zarafet dolu hayatını çok güzel bir üslupla kaleme alan Zuhal Erol, defalarca okunsa doyulmayacak bir eseri şehir hazıfazına kazandırdı. Yaşadığı her anıyı bir şarkı ile harmanlayarak sunan yazarın hayranlık uyandıran kitabı, hatıralarımıza tanıklık eden eşsiz bir eser olarak başucumuzda yer alacak. Zuhal Erol’un hayata gülümser gibi yazdığı bu acı hayat ancak bu kadar tatlı anlatılabilirdi. Bu kitabı adeta yaralarınızı iyileştiren bir neşeli hüzünle okuyacaksınız.