Acı üzerinden siyaset olmaz

Paylaş:

Türkiye’yi acıya boğan orman yangınları üzerinden siyaset yapan muhalefete eleştiride bulunan Sakarya Kuvayı Mücahitler Derneği Başkanı Dr. Muzaffer Coşkun, oy beklentisi ile yangınlar üzerinden medet umulmasını doğru bulmadıklarını söyledi. Başkan Coşkun, “Bugün el ele verme ve yaraları sarma günüdür” dedi.

ÜLKE YANGIN YERİ

Antalya’nın Manavgat ilçesinde dört ayrı noktada başlayan, ardından pek çok ilde peş peşe meydana gelen orman yangınları tüm Türkiye’yi derinden üzdü. Can ve mal kaybı olarak zararı büyük boyutlara yangın olayları karşısında ülkenin bütün imkanları harekete geçirilerek, söndürme çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.

GÜN BİR OLMA GÜNÜDÜR

Bu afetler karşısında son derece üzüldüklerini ve belirten Sakarya Kuvayı Mücahitler Derneği Başkanı Dr. Muzaffer Coşkun, “Peş peşe gelen bu yangın olayları ülkemiz derinden sarmıştır. Bu acı olaylar yaşanırken daha da üzücü olanı; Devletimiz tüm imkanları seferber etmişken, yangınları siyasi malzeme yaparak oy beklentisi içerisine giren muhalefetin tutumudur. Oysa gün birlik ve beraberlik günüdür. Ülke yangın yerine dönerken bu durumu sömürmek için ortam kollayan fırsatçıların idareyi aciz gösterme çabalarını şiddetle kınıyoruz. Onların bu yaptıkları vatana karşı sevgisizlik ve ihanettir” diye konuştu.

Muzaffer Coşkun: Yangın olayları üzerinden fırsatçılık yapanları kınıyoruz

YARDIM SEFERBERLİĞİ

Yangınların bir an önce söndürülmesi ve en az zararla atlatılması için ülkenin her bir yanından yardım seferberliğine katkıda bulunan kurum, kuruluş ve vatandaşların çabasını takdire karşıladıklarını belirten Coşkun, “Türk milleti iyi günde olduğu kadar kadar acı ve kederde de birdir ve beraberdir. 

Orman yangınlarında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, aileleleri ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın ve felaket bölgesinde canla başla çalışan söndürme ve kurtarma ekiplerine de kolaylıklar versin” ifadelerini kullandı.