41 ilden 41 dilden İstiklal Marşı

Paylaş:

İstiklal Marşı’nın 100. yılını kutlamak için Türkiye’nin 41 ilinden 41 öğrenci bir araya geldi. İstiklal Marşı’nın her satırını ayrı bir öğrenci okudu. Ülkenin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine minik yürekler marşın dizelerini vatan aşkıyla seslendirdi.

İSTİKLAL MARŞININ 100.YILINA ÖZEL KLİP YAPTILAR

41 Öğretmen, 2021 Yılı’nın “İstiklal Marşı Yılı” olarak ilan edilmesini de dikkate alarak ülke çocuklarını bir araya getirmek istediler. Pandemi dolayısıyla süren kısıtlamaları ihlal etmemeye de özen göstererek öğretmenler sosyal medyadan iletişime geçtiler. 41 değişik ilden 41 öğretmen birer öğrencisi ile projeye tereddütsüz ve coşkuyla katıldılar. Sakarya’yı temsilen Türkçe Öğretmeni Elif Alp’in girişimiyle Sakarya/Pamukova Ertuğrul Gazi Ortaokulu öğrencisi Şeyma Yeğit temsil etti.

YURDUN HER KÖŞESİNDEN

Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı şiir 12 Mart 1921 tarihinde TBMM’de resmi İstiklal Marşı olarak kabul edildi. TBMM’nin 24 Aralık 2020 tarihinde aldığı kararla 2021 Yılı ise “İstiklal Marşı Yılı” olarak belirlendi. Öğretmen ve öğrenciler “İstiklal Marşı Yılı” kutlamalarına yurdun değişik illerinden ses vererek katıldılar.

Adana, Ağrı, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Bartın, Bilecik, Bingöl, Burdur, Bursa, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Uşak, Van, Yozgat ve Zonguldak’lı öğrenciler illerini tanıtarak başladıkları klibin ilk bölümünü “Biz Türkiye’yiz”, “Biz Mehmet Akif’iz”, “Biz Cepheden Aldığımız İlhamı Burada Yazarız”, “İstiklal Biziz” sözleriyle tamamladılar.

DUYGU YÜKLÜ YÜREKLİ OKUYUŞLAR

Üzerlerinde Türk Bayrağı temalı kıyafetlerle İstiklal Marşı’nın dizelerini okudukları ikinci bölümde ise coşku ve izleyenleri duygulandıran yürekli okuyuşlar yer aldı.

12 Mart 2021 tarihinde kabul edilişinin 100. yılı kutlanacak olan İstiklal Marşı’nın özel klibi için illerin simgeleri önünde yapılan çekimler izleyenlere mini bir Türkiye turu da yaptırıyor.