Adabilim Okuları öğrencileri gazetecilerle tanıştı

Paylaş:

Adabilim Okulları 3/A öğrencileri sınıf öğretmenleri Hümeyra Şen ve Nizamettin Sunmaz nezaretinde Yeni Sakary gazetesini ziyaret ederek, bir gazetenin okuyucularına ulaşıncaya kadar hangi aşamalardan geçerek hazırlandığını öğrendi.

GAZETEYİ TANIMAK İÇİN GELDİLER

Sakarya’nın başarılı eğitim ve öğretim kurumlarından Adabilim Okulları’nın 3/A sınıfı öğrencileri dersleri kapsamında gazetecilik mesleğini tanımak ve basın çalışanları ile tanışmak üzere Sakarya’nın yerel gazetesi Yeni Sakarya’ya bir ziyaret düzenledi. Sınıf öğretmenleri Hümeyra Şen ve Nizamettin Sunmaz ile birlikte gazetenin bölümlerini gezen öğrenciler, baskı aşamasına kadar yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Merak ettikleri soruları yetkililere yönelterek gazetenin nasıl hazırlandığını öğrenen öğrenciler, ilk kez bir gazete ortamını görmenin heyacanını yaşadı.

MERAKLARINI GİDERDİLER

Öğrenciler daha sonra gazetenin basıldığı matbaayı gezerek basım aşamasındaki işlemleri yerinde gördü. Bu tesiste de basımla ilgili ne gibi çalışmalar yapıldığını sorularıyla öğrenmeye çalışan öğrenciler, ilk kez gördükleri makineleri oldukça ilginç buldu. Gezi sonrası meraklarını gideren öğrenciler bir gazetenin nasıl hazırlandığını öğrendi.

Öğrenciler gazete ortamında farklı bir gün geçirmenin mutluluğuyla okullarına dönerken, öğretmenleri gösterilen ilgi için teşekkür etti. Gazete yöneticileri ise öğrencilere derslerinde başarılar diledi.