Afet öncesi eğitime davet

Paylaş:

AFAD Sakarya İl Müdürlüğü’nün simülasyonlu eğitim TIR’ı, vatandaşlara afet öncesi eğitimi vermek amacıyla bir hafta boyunca Demokrasi Meydanında olacak. AFAD İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş, tüm vatandaşları eğitime katılmaya davet etti.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Sakarya İl Müdürlüğü Mobil Deprem Simülasyon Aracı Sakarya Demokrasi Meydanı’nda bir hafta boyunca halka afet öncesi uygulamalı eğitim verecek. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan AFAD İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş, 2021 yılının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından “Afet Eğitim yılı” ilan edildiğini hatırlattı.

AFET ÖNCESİ UYGULAMALI EĞİTİM

İl Müdürü Kaşkaş; “Afetin üç aşaması var; Öncesi, sırası ve sonrası. Bu çalışmamız, afet öncesiyle alakalı. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu tarafından 2021 yılı Afet Eğitim yılı ilan edildi. Bunun ilk ayağı olarak ilimizde simülasyon eğitimlerine başladık. Bu eğitimin startı elimizden başladı.

EĞİTİMLER TÜM İLDE 15 GÜN SÜRECEK

Simülasyon TIR’ımız 15 gün boyunca ilimizde eğitimler verecek. Demokrasi Meydanında bulunan tırımız bir hafta burada kalacak. Sonrasında Erenler Belediyesi önünde, ardından hendek ilçesinde, devamında ise Akyazı ve Camili bölgemizde olacak. Dolayısıyla 15 gün boyunca simülasyonlu marifetiyle afet öncesi eğitimlerimiz sürecek. Bizzat uygulamalı eğitim veriyoruz. Sakarya’daki 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızı eğitim faaliyetimize katılmaya bekliyoruz” dedi.

DEPREMLERLE FARKINDALIK ARTTI

Geçtiğimiz yıl içinde yaşanan depremlerin farkındalık oluşturduğunu belirten Hüseyin Kaşkaş; “Özellikle 2020’de meydana gelen depremler, vatandaşlarımızda farkındalık ve hassasiyet oluşturdu. Geçen yıl yaşanan depremlerin ardından özellikle il müdürlüğümüzü arayarak gönüllü olmak isteyen, bilgi almak isteyen çok sayıda vatandaşlarımız oldu. Bunun yanında eğitim faaliyetlerimize de katılım arttı” diye konuştu.

EĞİTİMİN İÇERİĞİNDE NELER VAR  

Ayrıca Sakarya’daki arama kurtarma faaliyeti yürüten sivil toplum kuruluşlarının da çalışmalara destek verdiğini belirten Kaşkaş, 15 gün sürecek eğitimin içeriği hakkında da bilgi verdi.

Eğitimde; eşyaların sabitlenmesi, afet çantasının hazırlanması, deprem anında yapılması gereken hareketler; afetin ardından yapılması gerekenler gibi hayati önem taşıyan bilgiler veriliyor.

Hüseyin ÇİMEN / Sakarya – Adapazarı