Aşı çilesi!

Paylaş:

Tüm yurtta devam eden aşılama sürecinde sıranın 45 ve 40 yaş aralığına gelmesiyle Sakarya’da randevu talebinde adeta patlama yaşandı. Randevu alan vatandaşlar hastane önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “Covid-19’la mücadele kapsamında perşembe günü itibarıyla 45 yaş üzerindeki, gelecek pazartesiden itibaren ise 40 yaş üzerindeki tüm vatandaşların aşı programına dahil edileceğini açıklamasıyla vatandaşlar randevuya hücum etti. Aşı olmaya gelenlerin yoğunluğu nedeniyle hastane önünde uzun kuyruklar meydana geldi.

Randevularını alan vatandaşlar Adapazarı eski Doğum Hastanesi önünde güneş altında sıra beklerken uzun kuyruklar oluşturdu. (Fotoğraflar: Hikmet KESERCİ)

YOĞUN AŞI TALEBİ

Aşıda yaş sınırının 45’e inmesiyle bu yaşta olan vatandaşlar, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu almaya başladı. 

Randevu alınmasına rağmen dün hastane önünde uzun kuyruklar oluştu. Gecikmeler nedeniyle uzun süre aşı sırası bekleyen vatandaşlar bu duruma isyan etti. Görevliler ise hastanenin kapısında oluşan uzun kuyruklarda sosyal mesafeye uyulması konusunda uğraş verirken zor anlar yaşadı.

COVID-19 aşı randevusu nasıl alınır?

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde aşılama çalışmaları sürüyor. Covid–19 aşısı için sırası gelen ve aşı olmak isteyen vatandaşlar MHRS ve Alo182 üzerinden Covid–19 aşı randevusu alarak, aşı olabiliyor. 

Alo182’yi aradığınızda telefon görüşmesiyle aşı randevu oluşturmanız mümkün. Diğer yandan MHRS üzerinden Covid-19 aşı randevusu almak için T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile sisteme giriş yapılması gerekiyor.

MHRS internet adresi üzerinden randevu almak için; Eğer üye değilseniz “Randevu Al” butonuna tıkladıktan sonra gelen ekrandan “Üye Ol” seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Üye olduktan sonra “Randevu Al” butonuna tıklayarak T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile birlikte istediğiniz hastane ve hekimi seçerek randevunuzu oluşturabilirsiniz.