‘Başarı tarımdan başlayacak’

Paylaş:

CHP Adapazarı İlçe Başkanı Ayşe Füsun Çetin, milli ekonominin temelinin ziraat olduğunu belirterek, iktidara geldikleri ilk gün tarım politikaları için mücadele edeceklerini söyledi. Başkan Çetin, “Ülkenin makus talihini tarımda başlatacağımız üretim ve ihracat devrimi ile değiştireceğiz” dedi.

TARIMDA DEVRİM GEREKLİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adapazarı İlçe Başkanı Ayşe Füsun Çetin, Köy Komisyonu’nun 53 günde 53 köyde yaptığı çalışmaların sonuçlarını paylaştı.

Başkan Çetin bir basın açıklaması yaparak, Türkiye’nin kalkınması için tarım politikalarının yeniden belirlenmesi gerektiğine işaret etti. Bir tarım devrimine ihtiyaç olduğunu vurgulayan CHP İlçe Başkanı Çetin, iktidara geldiklerinde yapacakları tarım devriminin, köylerden şehirlere kadar refah getireceğini söyleyerek, “Başaracağız. Başarı kırdan, tarımdan, köyden başlayacak, bu girişimlerimiz sanayimizi, teknolojimizi ve şirketlerimizi dünyanın sayılı şirketlerine dönüştürecek. Tarım devrimi, köylerden şehirlere her şeyimizi refaha ulaşarak değiştirecek” diye konuştu.

Başkan Çetin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kırlara götüreceğimiz şey, refah, okul, sanat ve güzel bir gelecek olacak. Tarımda gerçekleştireceğimiz atılımlarla şehirlerdeki nüfustan önemli oranda kırsal alanlara göçle dönüş gerçekleşecek.

Cumhuriyet kurulduğunda ‘Milli ekonominin temeli ziraat’ti. Bugün köyler bütün geleneklerini idari özerkliklerini kaybetmiş halde yok edilip ekonomiden çekilmişlerdir. Köye can suyu gerekmektedir. Köyleri büyükşehirlere bağlayıp, mahalleleştiren ve tüm haklarını, varlıklarını ellerinden alan köy idare kanunu yeniden düzenlenecek, idari yapılar yeniden kurulacaktır.

KÖY İDARE SİSTEMİNE YENİDEN DÖNÜLECEK

Köylerin alanlarında doğal değerler, ormanlar, dereler, meralar ve yapılaşmalarda köy meclislerinin olur kararının olması yeniden sağlanacaktır. Doğal kaynakların işletilmesinden bölge köylerine kaynak aktarılacak, madenler işletilirken doğaya ve çevreye zarar vermelerinin önüne geçilecektir.

Köy idare sistemine geri döneceğiz, köyün el konan tüm varlıklarını iade edeceğiz. Köyleri mahalleye çevirerek tarımı, köylüyü yok etti AKP. Bankaları üzerlerine yollayıp, kredi kartları, kredilerle topraklarına el koyuyor.

Yabancı tohum anlaşmaları köy meydanlarında yakılacak, 1938’den sonra emperyalistlerle yapılmış tüm tarım anlaşmaları halka açıklanacak, toplum zararına olanlar iptal edilecektir.”

TARIMDA ÜRETİM VE İHRACAT DEVRİMİ

Tarımda atılacak önemli adımlarla bir ihracat devrimi gerçekleştireceklerini belirten Başkan Çetin, “Ülkenin makus talihini tarımda başlatacağımız üretim, ihracat devrimi ile değiştireceğiz. Kırlara götüreceğimiz şey, refah, okul, sanat ve güzel bir gelecek olacak. Tarımda gerçekleştireceğimiz atılımlarla şehirlerdeki nufustan önemli oranda kırsal alanlara göçle dönüş gerçekleşecek.

‘Köy Enstitüleri’ modelinin modern versiyonu ile planlama yapılacak. Köyüne dönmek isteyenlerin varlık ve yeteneklerine göre nasıl destekleneceği planlanacak. bu tarım devriminde her bireye ihtiyaç var, çünkü bu kurtuluş savaşı demek” ifadelerine yer verdi.

Sabahattin BİRİNCİ / Haberin videosu: https://www.facebook.com/fisiltihaberleri/videos/585363065987050