Başkan Kefli’den festival coşkusuna davet

Paylaş:

Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli, ilçelerinde düzenleyecekleri festival ile ilgili tanıtım ve bilgilendirme amaçlı Sakarya basını ile bu sabah kahvaltılı basın toplantısında biraraya geldi.

Adapazarı Elegant Kafe Restorant’ta düzenlenen basın toplantısında; 26, 27 ve 28 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan “Dartılı Keşkek, Tarım, Hayvancılık ve Kültür Sanat Festivali’’ hakkında bilgi veren Başkan Murat Kefli, “17 yıl önce başlayan festivalimiz pandemi döneminde 2 yıl kesintiye uğradı. Bu yıl 14.’sünü gerçekleştireceğimiz festivalimize basın mensuplarımızı ve tüm halkımızı davet ediyoruz” dedi.

GELENEK BOYUT DEĞİŞTİRDİ

Bu festivallerin, ilçenin geçmişten bu yana sürdürdürdüğü bir geleneğin daha kapsamlı bir organizasyona dönüşmüş hali olduğunu belirten Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli, “Kaynarca’da yüzyıllardan beri milletimizin bir geleneği var. Bu da hasat mevsimlerinin açılış ve kapanışında panayırlarla yapılıyordu. Şimdi biz bu geleneği festivalle sürdürüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Sakarya nüfusunun 1 Milyon 50 bin’e yaklaştığını ve hızlı bir değişim ile gelişim sergilediğini kaydeden Başkan Murat Kefli, gerek panayır gerekse fuar konularında faaliyetlerin devam edeceği bilgisini paylaştı.

SORULARI YANITLADI

Teknolojinin giderek daha fazla gelişmesi nedeniyle istihdamın azaldığına dikkati çeken Başkan Kefli, geriye hizmet sektörünün kaldığına işaret ederek şehir nüfusunun artışı ve istihdamın sağlanması gerektiği vurgusunda bulundu. Aksi taktirde kaos ve karışıklıklar gerçekleşebileceği uyarısı yapan Kefli, tarım arazileri konusunda da bütünlüğün korunmadığını belirtti.

Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli, basın toplantısı sonrası Sakarya TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Mergül’e festival ile ilgili bir röportaj verdi.

FELSEFEMİZ ÜLKE GELİŞİMİ

Kaynarca’ya kurulması planlanan organize sanayi bölgelerinin ülke için zorunluluk olduğunu ifade eden Murat Kefli, “Kaynarca’da şu anda 2 organize sanayi bölgemizin resmileşmiş durumu var. Mobilyacılar OSB’de 4 fabrika çalışıyor. 15 fabrikanın da inşaat ve altyapı faaliyeti devam ediyor. Makineciler OSB’nin de fiili çalışmaları devam ediyor. Yeni yapılacak OSB’nin nerede nasıl yapılacağı ise henüz netlik kazanmış değil.

Gelişen modern toplumun en büyük ihtiyaçlarından biri istihdam. Tarım ve hizmet sektörü dışında sanayi önemli bir istihdam alanı. Tarımda istihdam makineleşmeden dolayı ciddi oranda düştü. Sanayi kurulmasında sıkıntı yok ama biz üç şey söylüyoruz. 1.’si; köyden mahalleye dönüşen yerleşim merkezlerimizin içine asla girilmeyecek. 2.’si; çevreyi kirleten ki o bölgedeki su aynı zamanda longoza akıyor, longozu kirleten bir sanayi olmayacak. 3.’de bizim için önemli olan buradaki vatandaşlarımıza ait yerlerin değerinde alınması” diye konuştu.

Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli, festival bilgilendirme toplantısı için Adapazarı Elegant Kafe Restoran’da basın mensupları ile bir araya geldi.

FESTİVAL PROGRAMI

Hareketli ve çok renkler geçmesi beklenen festival zengin bir programla gerçekleşecek. Konserden tiyatroya, ilahilerden mehter gösterilerine ve panellerden hayvan yarışlarına kadar bir çok etkinliğin yer alacağı, yetişkinler kadar çocukların da düşünüldüğü festivalde çeşitli gösteriler ve oyunlar programa alındı.

Ünlü sanatçıların katılacağı oldukça ilgi görmesi beklenen festival; Dr. Hasan Akgün Bulvarı, Seyfettin Selim Caddesi, Atatürk İlk ve Ortaöğretim Okulu bahçesi alanında düzenlenecek.

Kaynarca Belediyesi’nce belirlenen Festival takvimi şöyle:

26 MAYIS 2022 PERŞEMBE

Saat: 10:00 Festival açılışı,
Saat: 10:30 Standların açılışı,
Saat: 12:00 Sünnet Mevlidi,
Saat: 16:00 Sünnet çocukları şenliği (Festival alanı)
Saat: 21:00 Festival alanı, Mehteran gösterisi, Mübarek ilahi grubu, Semazen gösterisi.

27 MAYIS 2022 CUMA

Saat: 11:00 En iyi dana ve buzağı hayvan yarışması. (Kaynarca Belediyesi Kültür Merkezi yanı)
Saat: 15:00 Kabet Tiyatro oyunu, Komedi çocuk şenliği. (Festival alanı), (Kaynarca Belediyesi Tiyatro Ekibi)
Saat: 21:00 Halk konseri (Festival alanı), Hilal Caşgun, Tuğçe Kandemir.

28 MAYIS 2022 CUMARTESİ

Saat: 11:30 Tarım hayvancılık, kanatlı hayvanlar konulu panel (Belediye Kültür Merkezi Konferans Salonu)
Saat: 15:00 Yöresel Yemek Yarışması. (Festival alanı)
Saat: 21:00 Halk Konseri (Festival alanı), Ersan Er, Cengiz Kurtoğlu.

Havai fişek gösterileri.

Kapanış.

Murat Kefli / Kaynarca Belediye Başkanı

‘Tavukçuluk Sektörü ayakta!’

Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli, tavukçuluk sektöründe önde gelen Kaynarca ilçesinin, son yıllarda meydana gelen sel felaketlerinin yol açtığı büyük çaptaki telef olaylarının üretime olan etkisini soran Sakarya Haber Ajansı muhabirlerini bilgilendirdi.

Her ne kadar selden büyük zarar görülse de sektörün üretime ara vermediği hatta daha da artış kaydedildiğini belirten Başkan Kefli, kısa sürede toparlanan üreticilerin talepleri karşılamada büyük gayret gösterdiklerini ifade etti.

Kaynarca ilçesinde geçtiğimiz yıllarda üst üste meydana gelen sel felaketlerinde bir çok üretim tesisi zarar görmüş, binlerce tavuk telef olmuştu.

ÜRETİM DAHA ÇOK ARTTI

Kaynarca’da tavuk üretiminin azalmadığı aksine iç ve dış pazarlardan gelen yoğun taleplerin karşılanması için arz dağılımını dengede tutma çabasının sürdüğüne dikkat çeken Başkan Kefli, “İlçemiz üreticileri bölge üretim oranlarında yine büyük bir paya sahip’’ diye konuştu.

Sakarya Haber Ajansı / Sakarya – Kaynarca