Başkan Murat Kefli ‘Şehir Konuşuyor’un konuğu

Paylaş:

Yahya Bakır’ın hazırlayıp sunduğu, Sait Tanış Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Şehir Konuşuyor’ programının bu haftaki konuğu Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli oldu.

ANILARINI PAYLAŞTI

Program boyunca Yahya Bakır’ın sorularını yanıtlayan Başkan Murat Kefli, çocukluk ve gençlik yıllarını anlatırken adeta o yıllara döndü ve anne ve babasıyla yaşadığı anılarını paylaştı. İş ve özel hayatından kesitler paylaşan Başkan Kefli, topluma anlamlı mesajlar verdi.

“Gençlik yıllarımda köyümüzde herkes güncel konuları ve gazeteleri yakından takip ediyor aydın kişiler yetişiyordu, diyen Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli “Zaman içerisinde gayretli insanların bir yerlere gelebileceğine inanıyorum. Hem çiftçiyim hem belediye başkanlığı görevi ifa ediyorum. Her alanda üretmenin önemli olduğunu savunuyorum. Bilimde, sanatta, teknolojide, hayatın her alanında üretmek, yetiştirmek gereklidir” ifadelerini kullandı.

ZAMANI İYİ DEĞERLENDİRMELİ

Birçok sektörde deneyim edindiğini, faaliyet gösterdiğini belirten Kefli, temel felsefesinin, emeğin birikimi olmadığı ve dün için bugün, bugün için de yarın çalışamayız, zamanı iyi değerlendirmemiz gerekir. Toplumdaki en kötü alışkanlık, 20 yaşına kadar herkes a maddi anlamda yardım ediyor ancak 20 yaşından sonra gençlerin asıl desteğe ihtiyaç duyduğunda herkes bir kenara çekiliyor ve gençler bir boşluğa düşüyor” dedi.

GENÇLERE DESTEK VERİLMELİ 

Gençlere doğru zamanda doğru destekler verilmesi gerektiğini savunan Başkan Kefli, üniversite yılları boyunca her zaman siyasetin içinde olduğunu, Türk ve İslam değerlerini hayatının her noktasından yakından değerlendirdiğini ifade etti.

İstanbul Üniversitesi İktisat fakültesi mezunu Murat Kefli, üniversite yıllarında hocalar ve dersler konusunda şanslı olduğunu belirtirken, manevi ve kültürel iklimin etkisinde kaldığını, üniversite arkadaşlıklarının halen devam ettiğini söyledi. Kefli, üniversiteden sonrasına ticaretle devam ettiğini, asıl amacının hiçbir zaman para kazanmak olmadığını ama işi başarı ile yapınca paranın kazanılacağını belirterek toplumsal değerlerin ve faydaların her şeyden önce geldiğini ifade etti.

BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ

Çalışma ve iş prensipleri konusunda çok az uyuduğunu, yapılan işleri sürekli kontrol ettiğini ve görevini ifa ederken en küçük ayrıntıları dahi atlamaktan çekindiğini belirtti. “83 milyon biriz, vatandaş adına hareket ediyoruz, bunu yaparken birlikte hareket etmeliyiz. Hayırlı ve isabetli kararlar almak doğrultusunda çalışıyoruz” ifadelerini kullanan Başkan Kefli, çalışma prensiplerini ve iş disiplinini, verdiği taahhütlerin her şeyden önce geldiğini ve verdiği sözleri her zaman olduğu gibi yerine getirdiğini anlattı. 

YAPILAN İŞİN HAKKI VERİLMELİ

Başkan Kefli, Yahya Bakır’ın “Ticarete en üstten ve yüksek bir konumda başlamak mümkün müdür?” sorusuna; “İnsanlar parayı çok kolay kazanabilir ancak asıl amaç sadece para kazanmak olamamalıdır, her şeyden önce yapılan iş, en iyi şekilde, hakkıyla ve hakkaniyetle yapılmalıdır. İşimi en küçük ayrıntıları dahi düşünerek yaparım, karşı taraftan da aynı hassasiyeti beklerim. Eğer karşı taraf benim kadar hassas değilse ipleri direkt koparırım” sözleriyle karşılık verirken emeğin iş hayatındaki kıymetini anlattı.

Programın devamını ‘Şehir Konuşuyor’ sosyal medya hesaplarından ve Yeni Sakarya Gazetesi ve internet sitesinden takip edebilirsiniz. Seda PEKER