Devlet-i Aliyye Ocakları’ndan Şehzade Osmanoğlu’na mevlit

Paylaş:

Sakarya Devlet-i Aliyye Ocakları, vefat eden Şehzade Abdülkerim Osmanoğlu için Yavuz Sultan Selim Camii’inde mevlit okuttu. 

Şehzade Abdülkerim Osmanoğlu’nun vefatı nedeniyle bir mevlid düzenleyen Sakarya Devlet-i Aliyye Ocakları’nın programına Sakarya İl Başkanı Çağlar Çolak başta olmak üzere tüm yönetim hazır bulundu. Şehzade Abdülkerim Osmanoğlu’na dualar edildi.

ŞEHZADE DÜNDAR ABDÜLKERİM OSMANOĞLU’NUN HAYATI

Devlet-i Aliyye Ocakları İl Başkanı Çolak, Şehzade Dündar Abdülkerim Osmanoğlu’nun hayatı hakkında şu açıklamada bulundu.

“Şehzade Dündar Abdülkerim Osmanoğlu, 20 Aralık 1930 Şam doğumlu, babası Mehmed Abdülkerim Efendi, Sultan İkinci Abdülhamid’in en büyük oğlu olan Mehmed Selim Efendi’nin tek oğluydu.

1924’de Osmanlı Hanedanı üyelerinin yurt dışına çıkarılması sırasında Beyrut’a gittiler. Mehmed Abdülkerim Osmanoğlu, Şam’da evlendi. 1930 ve 1932’de Dündar ve Harun isimli iki çocuğu oldu. Fakat Mehmet Abdülkerim Efendi, 1935’te hayatını kaybetti.

Mehmed Selim Efendi’nin de 1937’deki vefatından sonra, Dündar ve Harun Osmanoğlu’nun annelerinden başka kimsesi kalmadı. Uzun sürgün yılları süresince hayat mücadelesi veren ailenin Harun Efendi kolu, 1974’te hanedan üyelerinin vatana dönmelerine izin verilmesinden hemen sonra Şam’dan İstanbul’a geldi.

Dündar Abdülkerim Osmanoğlu ise yıllar önce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını almış olmasına rağmen Şam’da kalmayı tercih etmişti.”