Ergül: ‘Hafif raylı sistem bu şehre gelmeli’

Paylaş:

Demokrat Parti Sakarya (DP) Sakarya İl Başkanı İsmail Ergül, nüfusu 1 milyonu aşan Sakarya’da halen raylı sistemin bir türlü hayata geçirilmemesin utanç verici olduğunu belirterek, “Artık hafif raylı sistem bu şehre gelmeli” dedi.

İktidar partisinin verdiği sözleri hatırlatan DP İl Başkanı Ergül, “Maalesef yıllardır aynı şeyi tartışıp duruyoruz. ‘Sakarya’ya raylı sistem gelecek mi?’ diye. İktidar partisi her seçimlerde vatandaşlarımızı sundukları seçim vaatlerinde ‘Bu şehre hafif raylı sistemi getireceğiz’ sözleri vardı. Ama yıllar geçti bu sözler unutuldu.

NEDEN KABUL GÖRMEDİ?

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce bir tv programında raylı sistem konusunda 3 adet güzergah belirlediklerini ifade ettiler. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu kısa bir süre önce kendisine sunulan Yenikent Merkez arasındaki 21 kilometrelik güzergahı çok uzun bulduğunu ve uygun görmediğini ifade etti. Sayın bakana soruyorum. Hemen yanı başımızda Kocaeli ilinde yaklaşık 70 km güzergah olumlu oluyor da bizim 21 kilometrelik güzergah mı uzun oluyor? Ben böyle bir mantığı anlamakta zorlanıyorum.

SAKARYA BUNDAN YOKSUN

Şehir içi ulaşım ihtiyacına en uygun toplu taşıma modeli, koordineli ve entegre (birbiriyle bağlantılı ve birbirini tamamlayan) bir ulaşım modeli olan Hafif Raylı Sistem modelidir. Türkiye’deki birçok büyükşehir bu işi bakanlık ve kendi bütçeleriyle gerçekleştirdi. Yani sağımız ve solumuz hafif raylı sistem ama maalesef 1 milyonu aşan Sakarya bu modern ulaşımdan yoksun. Acaba Sakarya AKP’ye en çok oy veren iller arasında olduğundan cezalandırılıyor mu? Kanımca, Sakarya ise bu projeyi bakanlık, Büyükşehir bütçesi ve yardım fonlarından gerçekleştirebilir.